ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αυτοκίνητο παραλίγο να συγκρουστεί με ρομποτικό τρένο του ΟΣΕ

Πάτρα: Αυτοκίνητο παραλίγο να συγκρουστεί με ρομποτικό τρένο του ΟΣΕ
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αντιμέτωπος με ένα ειδικό ρομποτικό όχημα του ΟΣΕ, ήρθε ένας οδηγός ΙΧ στη διάβαση της Διγενή Ακρίτα, στον Καστελλόκαμπο Πάτρας.

Ο οδηγός – ευτυχώς- πρόλαβε και ακινητοποίησε το όχημά του την τελευταία στιγμή και απέφυγε τη σύγκρουση με το ρομποτικό τρένο το οποίο αναλαμβάνει εργασίες στις ράγες, όπως για παράδειγμα, ρυθμίζει τις κλίσεις, το υψόμετρο και τις γωνίες των σιδηροτροχιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/3).

Όπως κατήγγειλε ο οδηγός του ΙΧ στην «Πελοπόννησο», «οι μπάρες δεν είχαν κατέβει, ούτε υπήρχε φωτεινή σήμανση και το τεράστιο μηχάνημα εκινείτο πάνω στις ράγες».

Το συγκεκριμένο ρομποτικό μηχάνημα που βρίσκεται στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, στην οδό Αθηνών αναλαμβάνει εργασίες τις νυχτερινές ώρες για να μην παρενοχλεί την κίνηση του τοπικού Προαστιακού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι καθιζήσεις λόγω βάρους των συρμών, αλλά ακόμη και εξαιτίας φυσιολογικών βυθίσεων στο υπόστρωμα των γραμμών, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, σε σημείο ακόμη και εκτροχιασμού!

Το ρομποτικό τρένο αναλαμβάνει «δράση» ανά τακτά διαστήματα και όταν διαπιστωθεί πρόβλημα σε κάποια χιλιομετρική θέση, είτε από μηχανοδηγούς είτε από πεζοπόρα τμήματα της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ