Σεπόλια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση στο σπίτι της 12χρονης
Για τις κινήσεις της αστυνομίας μετά την καταγγελία για επίθεση σε βάρος της 12χρονης από τα Σεπόλια μέσα στο σπίτι της θείας της, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.
Η αστυνομία αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή.
Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει πως δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα περιπολίες, προκειμένου να διαφυλάξουν την προστασία του παιδιού.
«Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βιασμός 12χρονης: Θυμάται που μένουν και ζητάει να υποδείξει και άλλα πρόσωπα, λέει η δικηγόρος της
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25 Δεκεμβρίου)
06:30
Αυξημένες αποδοχές για τους δημόσιους υπαλλήλους - Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή του χρόνου
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για την επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ - Πάνω από 120.000 vouchers έως σήμερα
04:00