ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Καταθέτει πρόσωπο-κλειδί, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ

Τέμπη: Καταθέτει πρόσωπο-κλειδί, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ
Ένα εικονοστάσι έχει φτιαχτεί στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστηχήματος στα Τέμπη EUROKINISSI/ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον εφέτη ανακριτή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες. Το πρωί της Τετάρτης (05/04) κλήθηκε να καταθέσει ένα πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που πριν από ένα χρόνο υπέβαλε την παραίτησή του δημοσιοποιώντας τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του αλλά και τις ανησυχίες του σε σχέση με την υλοποίηση της σύμβασης 717.

Με την κατάθεσή του φαίνεται ότι η έρευνα στρέφεται πιο ψηλά, καθώς ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους ανωτέρους του, τους προέδρους των οργανισμών της ΕΡΓΟΣΕ και των διοικήσεων του σιδηροδρόμου για την μη, κατά την άποψή του, σωστή εκτέλεση.

Εντός της ημέρας αναμένονται και οι καταθέσεις του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου και του κλειδούχου της βάρδιας εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως το Πάσχα, θα παίρνει καταθέσεις από εν ενεργεία και συνταξιούχους σταθμάρχες και εργαζόμενους σε άλλες θέσεις, ενώ τέλη Μαΐου θα καλέσει για συμπληρωματικές καταθέσεις και τους τέσσερις κατηγορούμενους. Πιο συγκεκριμένα, τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, τον προφυλακισμένο επιθεωρητή και τους δύο υπό όρους ελεύθερους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στη Λάρισα την 28η Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ