ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο: Είχε πέσει ξανά θύμα bullying ο 15χρονος καταγγέλλει η μητέρα του

Αρσάκειο: Είχε πέσει ξανά θύμα bullying ο 15χρονος καταγγέλλει η μητέρα του

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση bullying με θύμα έναν 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο, ο οποίος κακοποιήθηκε από συμμαθητές του. Και ενώ το σχολείο τηρεί «σιγή ιχθύος», η μητέρα του παιδιού, μίλησε στο Newsbomb.gr και ξέσπασε, καταγγέλλοντας ότι το παιδί της υφίσταται ανάλογες εχθρικές συμπεριφορές, εδώ και έναν χρόνο!

Τα φαινόμενα bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή του Αρσακείου, δεν είναι καινούργια, αποκάλυψε η μητέρα του. Αντίθετα περιστατικό με λεκτική βία εναντίον του, είχε σημειωθεί και περίπου πριν έναν χρόνο.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο χειρισμός ήταν τότε πιο «διακριτικός» από την πλευρά της οικογένειας και ο μαθητής που έκανε bullying στο γιο της είχε τότε απομακρυνθεί από το σχολείο.

«Κόκκινη γραμμή η σωματική βία»

«Το διαχειριζόμαστε και είχαμε καταφέρει τότε να περιοριστούν τα φαινόμενα εκφοβισμού. Τότε ήταν λεκτικό» αναφέρει η ίδια. Το τελευταίο διάστημα όμως το bullying μετατράπηκε σε σωματική βία. Τότε χωρίς δεύτερη σκέψη η οικογένεια αποφάσισε να απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές.

«Σε θέματα σχολικού εκφοβισμού είμαι κάθετη. Έχω βοηθήσει και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Όταν, λοιπόν, ένιωσα ότι η κατάσταση με το παιδί μου ξεφεύγει και του ασκείται και σωματική βία, αυτό αποτέλεσε την κόκκινη γραμμή και καταγγείλαμε το περιστατικό στις αρχές», αναφέρει η μητέρα του 15χρονου.

«Δεν αντιμετωπίζονται με ευαισθησία τα περιστατικά»

Αναφορικά με τις ευθύνες του σχολείου, η μητέρα του 15χρονου δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι σαφώς και υπάρχουν, ότι το σχολείο έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και πως όλα δείχνουν ότι στο συγκεκριμένο δεν αντιμετωπίζονται με την ευαισθησία που αρμόζει τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Η μητέρα ευχαριστεί τους αξιωματικούς του τμήματος Ανηλίκων γιατί «έκαναν εξαιρετική δουλειά στηρίζοντας την οικογένεια και το παιδί». Για τον 15χρονο γιο της λέει ότι «παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα, επέστρεψε στο σχολείο και έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Διαχειρίζεται τη νέα πραγματικότητα που είναι αναγκασμένος να βιώνει».

Αιχμές κατά του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Στο ερώτημα σχετικά με το πως τον αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές του, η μητέρα τονίζει ότι οι περισσότεροι συνομίληκοί του είναι υποστηρικτικοί απέναντί του και πως τα αρνητικά σχόλια είναι μεμονωμένα. Η ίδια στέλνει μήνυμα σε όλες τις οικογένειες που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα bullying να μιλήσουν ανοιχτά και να μη φοβούνται να καταγγείλουν τα περιστατικά.

Αφήνει δε αιχμές προς το σχολείο και τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τη στάση τους στα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού που καταγγέλλονται στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ