ΕΛΛΑΔΑ

Καμπανός: «Ο θάνατος προκλήθηκε από ρήξη στη μηριαία αρτηρία», λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Καμπανός: «Ο θάνατος προκλήθηκε από ρήξη στη μηριαία αρτηρία», λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Eurokinissi / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Με καταθέσεις τεχνικών συμβούλων συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ο ιατροδικαστής, κ. Γρηγόρης Λέων, τεχνικός σύμβουλος και μάρτυρας υπεράσπισης του 10ου κατηγορούμενου που κρατούσε το δρεπάνι, τόνισε ότι ο θάνατος του Άλκη προκλήθηκε από τη ρήξη στη μηριαία αρτηρία και όχι από συρροή τραυμάτων, όπως υποστηρίζει στην έκθεσή της η ιατροδικαστής κα Λήδα Κοβάτση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο μάρτυρας σημείωσε πως συνέταξε την ιατροδικαστική γνωμοδότηση λαμβάνοντας υπόψιν τα ευρήματα της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση που έκανε τη νεκροτομή και συμπλήρωσε πως «συντάσσεται μαζί της», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι από την έκθεση προκύπτει ότι το καίριο πλήγμα ήταν αυτό στη μηριαία αρτηρία.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε έντονα, με σχόλιο από την υπεράσπιση του 2ου κατηγορουμένου σχετικά με τις απειλές και τις ύβρεις που δέχθηκε η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου μετά την προχθεσινή της κατάθεση ως τεχνική σύμβουλος – μάρτυρας υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου.

«Ο θάνατος του Άλκη προήλθε από αιμορραγικό σοκ»

Υπενθυμίζεται ότι η μάρτυρας υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων και ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου, καταθέτοντας στο δικαστήριο τις προηγούμενες ημέρες, πήρε αποστάσεις από τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην ιατροδικαστική έκθεση, την οποία συνέταξε η Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, εκφράζοντας τις δικές της επιστημονικές απόψεις.

Εστιάζοντας στα σημεία όπου διαφωνεί, η κ. Αποστολίδου εκτίμησε ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε από αιμορραγικό σοκ, αποτέλεσμα του χτυπήματος στη μηριαία αρτηρία, το οποίο χαρακτήρισε «τυχαίο», περιγράφοντάς το ως «ατύχημα».

Πρόσθεσε δε, πως δεν θεωρεί θανατηφόρες τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ο 19χρονος (σ.σ. στο πόρισμά της, η κ. Κοβάτση ανέφερε ότι ο θάνατός του προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ