ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για την κακοποίηση ηλικιωμένου ζευγαριού από το γιο τους

Εισαγγελική έρευνα για την κακοποίηση ηλικιωμένου ζευγαριού από το γιο τους
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε το σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο γιος να κακοποιεί τους 80χρονους γονείς του απαιτώντας χρήματα.

Μάλιστα, πρόσωπα του περιβάλλοντος του ζευγαριού επισκέφθηκαν την Εισαγγελία και βεβαίωσαν τις καταγγελίες περί κακοποίησής του.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Καραμανώλη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων τα οποία αφορούν την παράβαση διατάξεων του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Το περιστατικό το οποίο αποτυπώνεται στο βίντεο έχει χρόνο τέλεσης τον Ιούνιο του 2022, ενώ σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες πολλά ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί και πριν. Για αυτά τα περιστατικά φέρεται μάλιστα να είχε ενημερωθεί και το οικείο αστυνομικό τμήμα.

Η εισαγγελέας αναμένεται να αναζητήσει τις παλαιότερες καταγγελίες και αν αυτές εκκρεμούν, θα συσχετιστούν με τη νέα έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ