ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο τράπερ και ο 30χρονος για τον βιασμό 19χρονης

Ρέθυμνο: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο τράπερ και ο 30χρονος για τον βιασμό 19χρονης
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία των απολογιών και της τελικής απόφασης εισαγγελέα και ανακρίτριας για τον 24χρονο τράπερ και τον 30χρονο που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης στο Ρέθυμνο, μετά από συναυλία.

Η διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια που τάχθηκε υπέρ του να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους και του εισαγγελέα που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης, οδήγησε τους δύο άνδρες σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Ρεθύμνου. Κανονικά προβλέπεται να συνεδριάσει εντός πέντε ημερών, ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποια ζητήματα, όπως το πού θα βρίσκονται μέχρι τότε οι δύο κατηγορούμενοι.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις διατάσσεται η κατ' οίκον κράτηση μέχρι να συνεδριάσει και να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εν προκειμένω οι δύο κατηγορούμενοι δεν ζουν στην Κρήτη και αυτό το σκέλος, εν τέλει λύθηκε με τον κατ' οίκον περιορισμό.

Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό τους (πρόκειται για το άτομο με το οποίο φέρεται να μετέβη η φοιτήτρια στο επίμαχο ξενοδοχείο), αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να δίνει το «παρών» μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της διαδικασίας των απολογιών, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου προς στήριξη της κοπέλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ