ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στα κρατητήρια για την οδηγό που πάτησε τον σκύλο με το αυτοκίνητο

Πάσχα στα κρατητήρια για την οδηγό που πάτησε τον σκύλο με το αυτοκίνητο
Η οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινείτο εκείνη την ώρα στο στενό, είχε πλήρη ορατότητα του σκύλου που βρισκόταν στη μέση του δρόμου screen grab από βίντεο

Στα κρατητήρια θα περάσει το Πάσχα η 63χρονη που το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 13/4 στο Ηράκλειο της Κρήτης χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν σκύλο, ο οποίος ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο.

Σε βάρος της γυναίκας, που οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, απ’ όπου πήρε προθεσμία για την Τρίτη του Πάσχα.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρει το cretalive.gr, παραμένει κρατούμενη.

«Θεώρησα ότι ο σκύλος είχε φύγει»

H 63χρονη, που εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων, ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στον σκύλο, ο οποίος χειρουργήθηκε και είναι εκτός κινδύνου.

Όπως φέρεται να είπε η γυναίκα, η οποία μένει στην περιοχή και κατευθυνόταν στο σπίτι της την ώρα του περιστατικού, είδε τον σκύλο, έκοψε ταχύτητα, θεώρησε, όμως, ότι ο σκύλος είχε φύγει από τη μέση του δρόμου και μπορούσε να περάσει χωρίς να τον χτυπήσει.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, όταν άκουσε τα ουρλιαχτά της ιδιοκτήτριας του σκύλου, πανικοβλήθηκε, γι’ αυτό και έφυγε από το σημείο.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο 40.500 ευρώ

Μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου, η 63χρονη συνελήφθη, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 40.500 ευρώ.

Μάλιστα, το πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του σκύλου για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη 63χρονη αλλοδαπή για εκούσιο τραυματισμό και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ζώο συντροφιάς, πράξη που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της 13.04.2023 στο Ηράκλειο και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Επίσης διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της ανωτέρω Νομοθεσίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Πάτησε το σκυλάκι εν ψυχρώ

Πηγές από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέρουν ότι ο υπουργός ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση.

Το περιστατικό, που προκαλεί αποτροπιασμό, έγινε περίπου στις 18:30 χθες το απόγευμα σε δρόμο του Ηρακλείου Κρήτης. Ο σκύλος βρισκόταν σε ένα στενό.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, η οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινείτο εκείνη την ώρα στο στενό, είχε πλήρη ορατότητα του σκύλου που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. Ωστόσο, αντί να περιμένει να φύγει το ζώο, πήρε φόρα και εν ψυχρώ κινήθηκε καταπάνω του πατώντας το. Η οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου και τράπηκε σε φυγή.

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια του ζώου στο Flashnews.gr, δυστυχώς ο σκύλος φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα, στο πίσω του πόδι έχει βαθύ τραύμα, ενώ διαπιστώθηκε και εσωτερική αιμορραγία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιδιοκτήτριά του, επειδή ο σκύλος είναι στην ηλικία των 12 ετών, είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα για την υγεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ