ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΗ για Γεωργούλη: «Κανένα θύμα μόνο του» - Η θέση του Σωματείου Ηθοποιών

ΣΕΗ για Γεωργούλη: «Κανένα θύμα μόνο του» - Η θέση του Σωματείου Ηθοποιών
EUROKINISSI / KOSTAS VILLA

Θέση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου πήρε και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω social media, το Σωματείο, στο οποίο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και ηθοποιός είναι ακόμη μέλος του, τονίζουν «ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι».

Ο ΣΕΗ σημειώνει πως καταδικάζει «...απερίφραστα κάθε καταγγελλόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά» και δηλώνει πως «άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου μας, τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ:

«Σε σχέση με την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, ηθοποιού και μέλους του ΣΕΗ, κ. Αλέξη Γεωργούλη, το ΔΣ του ΣΕΗ δηλώνει τα εξής:

Καταρχάς, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που οι επώνυμες καταγγελίες ακούστηκαν στον χώρο μας (Ιανουάριος 2021), εκφράζουμε ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι.

Οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα που έχουν βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζουν να μιλήσουν ή όχι, πότε αποφασίζουν να μιλήσουν και που, είναι απολύτως κατανοητοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ