Ακόμα επτά Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν - Συνολικά 14 μέσα σε λίγες ώρες
Στην Άκαμπα της Ιορδανίας έφθασαν ακόμη επτά Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους.
Νωρίς το πρωί της Τρίτης (25/04) επτά ακόμη άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν. Συνολικά 14 άτομα έχουν απομακρυνθεί μέσα σε λίγες ώρες.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.
«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Έφτασε στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος με Έλληνες από το Σουδάν
Περί τις 10:30 της Τρίτης (25/04) προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος με Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.
Η ελληνική αποστολή, παρέλαβε τους Έλληνες από τους Τζιμπουτί και επέστρεψαν στην Ελλάδα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας.
Συνολικά 17 άτομα αναχώρησαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα από το Τζιμπουτί προς το Ασουάν της Αιγύπτου, απ’ όπου στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Αθήνα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023.
Πρόκειται για 13 Έλληνες και 4 άλλους υπηκόους συζύγους Ελλήνων, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια.
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από το Τζιμπουτί και τη στιγμή που η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τους ανθρώπους που κατάφεραν να φύγουν από το εμπόλεμο Σουδάν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγκλονίζει Έλληνας από το Σουδάν: Μάχη επιβίωσης ανάμεσα σε ρουκέτες και αδέσποτες σφαίρες
Καρέ - καρέ η άφιξη των Ελλήνων από το Σουδάν στην Αθήνα
Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη επτά Έλληνες - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις
Κύπρος: Δυσαρέσκεια για την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ που αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά»
23:05
Ένταση στο μπλόκο Πατρών - Πύργου: Οδηγός ΙΧ εμβόλισε αυτοκίνητα για να «σπάσει» τον αποκλεισμό
22:53
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίζει για την αμερικανική υπηκοότητα μετά το διάταγμα Τραμπ
22:42
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Δικογραφία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
22:34