ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα επτά Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν - Συνολικά 14 μέσα σε λίγες ώρες

Ακόμα επτά Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν - Συνολικά 14 μέσα σε λίγες ώρες
Αεροσκάφος της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PETER SCHNEIDER / POOL

Στην Άκαμπα της Ιορδανίας έφθασαν ακόμη επτά Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (25/04) επτά ακόμη άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν. Συνολικά 14 άτομα έχουν απομακρυνθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Έφτασε στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος με Έλληνες από το Σουδάν

Περί τις 10:30 της Τρίτης (25/04) προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος με Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Η ελληνική αποστολή, παρέλαβε τους Έλληνες από τους Τζιμπουτί και επέστρεψαν στην Ελλάδα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συνολικά 17 άτομα αναχώρησαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα από το Τζιμπουτί προς το Ασουάν της Αιγύπτου, απ’ όπου στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Αθήνα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023.

Πρόκειται για 13 Έλληνες και 4 άλλους υπηκόους συζύγους Ελλήνων, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια.

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από το Τζιμπουτί και τη στιγμή που η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τους ανθρώπους που κατάφεραν να φύγουν από το εμπόλεμο Σουδάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ