ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση του δημοσιογράφου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση του δημοσιογράφου
Το βαν που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ CNN Greece

Φωτογραφία - ντοκουμέντο του λευκού βαν που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το CNN Greece

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου είναι ραγδαίες, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν το δημοσιογράφο μια ημέρα νωρίτερα, ωστόσο, όπως φαίνεται, το σχέδιό τους ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ εκείνη την ημέρα είχε φύγει από το σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα βίντεο από την προηγούμενη ημέρα, που φαίνεται και η μηχανή των δραστών αλλά και το βαν που χρησιμοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών ακόμη προσώπων, που σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται να είχαν ρόλο στη δολοφονία -όμως δεν βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη με έκδοση ενταλμάτων.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα είναι και αυτό ενός έγκλειστου στις φυλακές, με το εν λόγω πρόσωπο να μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών και να ερευνάται ακόμη και η περίπτωση να ήταν στην ομάδα του ηθικού αυτουργού.

Την ίδια ώρα, η εξέταση των τηλεφώνων των δύο συλληφθέντων αποκάλυψε ουσιαστικά στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες για 48 ώρες είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να τα χρησιμοποιήσουν καθόλου ενώ εξακριβώθηκε ότι τα τρία πρόσωπα, που μνημονεύονται στη δικογραφία είχαν αγοράσει την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, «πακιστανικά τηλέφωνα», τα οποία κατέληξαν και στα χέρια των εκτελεστών.

Η ύπαρξη του λευκού βαν, ήταν αυτή που στην ουσία σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων, καθώς από την πινακίδα κυκλοφορίας ήταν ξεκάθαρο σε ποια εταιρεία ανήκει.

Όταν μάλιστα, κλήθηκε πριν από 20 ημέρες, αρχικά στο Ανθρωποκτονιών, για να δώσει εξηγήσεις ένας από τους δύο συλληφθέντες, που ήταν και ο οδηγός, παραδέχτηκε ότι ανήκει στην εταιρεία της συζύγου του και ότι το οδηγεί μόνο ο ίδιος.

Δεν μπορούσε, όμως, να δώσει καμία πειστική απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τις επίμαχες 48 ώρες της δολοφονίας του.

Οι αξιωματικοί, μάλιστα, του Ανθρωποκτονιών πήραν κατάθεση και από άλλους υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας που ανήκει το βαν και όλοι κατέθεσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα το οδηγούσε πάντα και μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο που συνελήφθη.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο αυτό για να μην κινήσουν τις υποψίες και σε περίπτωση ελέγχου από διερχόμενους αστυνομικούς, να μην προκαλέσουν υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Για τον ίδιο λόγο, χρησιμοποίησαν και τη μηχανή τους οι εκτελεστές, καθώς έχει προκύψει ότι δεν ήταν ένα σκούτερ που είχε κλαπεί.

Μάλιστα, το ίδιο σκούτερ φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε και στη δολοφονία του μπόντι μπίλντερ στο Γαλάτσι, για την οποία έχει ένταλμα ένας από τους δύο συλληφθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ