Καραγιάννης: Εντός του 2023 η παράδοση του τμήματος της εθνικής E65, Τρίκαλα – Καλαμπάκα
Ανανεώθηκε:
Μέσα στο 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα - Καλαμπάκα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ο οποίος ολοκληρώνεται πλήρως το 2025 δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.
O υφυπουργός υποδομών αναφερόμενος στην πρόοδο του έργου τόνισε ότι o αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη σύνδεση με τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της Εγνατίας Οδού.
«Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πρώτον, όσον αφορά την οικονομία, θα υπάχρουν 1.000 νέες θέσεις εργασίας την περίοδο της κατασκευής,με 0,5% συμβολή στο ΑΕΠ».
Δεύτερον, στις μεταφορές, 181,5 χλμ. σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου θα συνδέουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την πύλη της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη, με το λιμάνι του Βόλου, ενώ και το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες.
Τέλος, θα συμβάλλει στον τουρισμό, αφού το ταξίδι από την Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από 3 ώρες και 15 λεπτά σήμερα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tα τρία έργα που αλλάζουν την εικόνα του Πειραιά
«Εργοτάξιο» η Βουλή με την ευκαιρία των εκλογών
Τα 10 καλύτερα video games του 2025: Υπέροχες εμπειρίες gaming σε μια δύσκολη χρονιά
13:16
«Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της» απαντά ο Δένδιας στην Άγκυρα
13:09
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: 16χρονος ο νεκρός, 17χρονος στους τραυματίες
12:56
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
12:43