ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικές διαφορές «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από δολοφονία του 52χρονου στη Θεσσαλονίκη

Προσωπικές διαφορές «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από δολοφονία του 52χρονου στη Θεσσαλονίκη
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του 52χρονου στη Θεσσαλονίκη από δύο άνδρες σήμερα το πρωί  αναζητούν οι Αρχές συγκλίνοντας στο ότι δράστες και θύμα είχαν προσωπικές διαφορές. 

Ο 52χρονος σύμφωνα με το γιο του θύματος δεχόταν απειλές το τελευταίο διάστημα από τα δύο αδέρφια.

Αυτό που τους είχε πειράξει ήταν να ανοίξει ένα δεύτερο γραφείο κηδειών, μετά από εκείνο που είχε στο Κιλκίς.

«Εμείς έχουμε ένα γραφείο κηδειών στο Κιλκίς και πρόσφατα ανοίξαμε ένα γραφείο και στη Θεσσαλονίκη στη Νεάπολη. Εδώ και λίγο καιρό έρχονταν στο μαγαζί αυτοί οι δύο, Αρμένιοι στην καταγωγή και έκαναν νταηλίκια, έλεγαν κλείσε το μαγαζί και τέτοια. Ο πατέρας μου δεν τους έδινε σημασία. Έχουν πετάξει και μπογιές, έχουν χαρακώσει αμάξια, έχουν κάνει πολλά νταηλίκια στη γειτονιά», ανέφερε.

Το γεγονός που φαίνεται να προκάλεσε τη σημερινή τους έκρηξη σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ήταν το γεγονός ότι βγήκε για να ταίσει τα γατάκια της γειτονιάς όπως συνήθιζε.

Ακολούθησε διαπληκτισμός ο 52χρονος έπεσε κάτω και άρχισαν να τον κτυπούν. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον άνδρα ο οποίο κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, είπε ότι «ένας φιλήσυχος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του γιατί έχουν αποθρασυνθεί τα κακοποιά στοιχεία».

«Ενημερώθηκα ότι ο αδικοχαμένος, επειδή έχει και φιλοζωικά αισθήματα, έβγαλε τροφή για να ταΐσει τα γατάκια της περιοχής και εξαγριώθηκαν αυτοί που του επιτέθηκαν, και για κάποιους άλλους λόγους. Υπήρξε και στο παρελθόν διένεξη για να μην ανοίξει το γραφείο τελετών εδώ, είχανε μουτζουρώσει και την πρόσοψη. Κάποιοι νομίζουν ότι με το "έτσι θέλω" μπορούν να επιβάλουν αυτά τα οποία έχουνε στο μυαλό τους», πρόσθεσε ο κ. Δανιηλίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ