ΕΛΛΑΔΑ

Σε σταθερή κατάσταση η 43χρονη ερπετολόγος στη Θεσσαλονίκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Σε σταθερή κατάσταση η 43χρονη ερπετολόγος στη Θεσσαλονίκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
Eurokinissi

Σταθερή είναι η κατάσταση της 43χρονης ερπετολόγου που έχει υποστεί αναφυλακτικό σοκ μετά από δάγκωμα οχιάς στη Θεσσαλονίκη.

Η 43χρονη γυναίκα νοσηλεύτηκε εξ αρχής στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου αφού σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως την 39χρονη δάγκωσε η οχιά όταν η γυναίκα κλήθηκε από το 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να την απομακρύνει. Η 43χρονη έπιασε το φίδι και το τοποθέτησε σε ειδική σακούλα, ωστόσο εκείνο πρόλαβε και την δάγκωσε. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, η ίδια αισθάνθηκε πολύ έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αρχικά κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο με τον γιατρό να προχωρά άμεσα στη διασωλήνωσή της λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε.

Στη συνέχεια, φτάνοντας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Εντατική όπου παραμένει και παρακολουθείται από τους εντατικολόγους γιατρούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανότατα να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε στο σχολικό συγκρότημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ