ΕΛΛΑΔΑ

«Σε ευχαριστώ Ελλάδα»: Οι αναρτήσεις της Ιβάνκα Τραμπ από Ύδρα και Δελφούς

«Σε ευχαριστώ Ελλάδα»: Οι αναρτήσεις της Ιβάνκα Τραμπ από Ύδρα και Δελφούς
@ivankatrump / Ιnstagram

Διακοπές στην Ελλάδα κάνει τις τελευταίες ημέρες η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Mετά την Ακρόπολη η Ιβάνκα Τραμπ επισκέφθηκε με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ τους Δελφούς και την Ύδρα.

Έχοντας ήδη κάνει αρκετές αναρτήσεις στα social media, η Ιβάνκα Τραμπ φωτογραφήθηκε με φόντο το ηλιοβασίλεμα και συνόδευσε τις εικόνες με ένα κείμενο, στο οποίο εξηγούσε γιατί ήταν τόσο σημαντικό για εκείνη να επισκεφθεί την Ελλάδα.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξαναδιάβασα την “Οδύσσεια” και ερωτεύτηκα ξανά το επικό ποίημα του Ομήρου (μου άρεσε πολύ η μετάφραση του Ρόμπερτ Φιτζέραλντ). Περπατώντας στα χνάρια του Οδυσσέα αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αρχαία ερείπια και μυθικά τοπία ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μου καθώς εξερευνούσα αυτή τη χώρα που κόβει την ανάσα», έγραψε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/Cs3y5MYqpBw/

«Σε ευχαριστώ, Ελλάδα, που ζωντανεύεις την Οδύσσεια με τον πιο μαγευτικό τρόπο. Στην υγειά των νέων περιπετειών και στην αγκαλιά του πνεύματος του Οδυσσέα μέσα σε όλους μας! Ευχαριστώ πολύ».

https://www.instagram.com/p/Cs6IgjALm2U/

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, η ίδια με τον σύζυγό της βρέθηκαν τους Δελφούς, όπου είδαν από κοντά τον ναό του Απόλλωνα και έμαθαν την ιστορία του μαντείου των Δελφών, με την Ιβάνκα Τραμπ να δηλώνει εντυπωσιασμένη με την επιγραφή «Γνώθι σαυτόν», που μετέφρασε στα αγγλικά για να εξηγήσει τι σημαίνει στους followers της.

https://www.instagram.com/p/Cs5TWkKKn5D/

«''Γνώθι σαυτόν''. Αυτά ήταν τα λόγια που ήταν χαραγμένα πάνω από την είσοδο του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς. Πριν θέσουν οποιαδήποτε ερώτηση στους θεούς, το Μαντείο των Δελφών απαιτούσε από τους ταξιδιώτες να ερευνήσουν τον εαυτό τους- ενθαρρύνοντας την αυτοκριτική και την αυτογνωσία. Η επιγραφή, μια βασική αρχή για την προσωπική ανάπτυξη και σοφία, χρησίμευε ως υπενθύμιση σε όσους αναζητούσαν καθοδήγηση από το Μαντείο ότι η αληθινή σοφία ξεκινά με την κατανόηση του εαυτού μας», έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών που ανέβασε η Ιβάνκα Τραμπ.

Capture.jpg
@ivankatrump / Ιnstagram

ΔΗΜΟΦΙΛΗ