ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστος στο Βόλο πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο με τουλάχιστον 20 σκάγια

Άγνωστος στο Βόλο πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο με τουλάχιστον 20 σκάγια
Σφαίρα IN TIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τουλάχιστον 20 σκάγια πυροβόλησε ένας άγνωστος δράστης έναν αδέσποτο σκύλο το Σάββατο (27/5) στην Αργαλαστή Βόλου, με αποτέλεσμα η υγεία του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, καθώς ενώ οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν ποιος είναι φοβούνται να μιλήσουν, γιατί θεωρούν ότι είναι ένας άνθρωπος ψυχικά διαταραγμένος και επικίνδυνος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ένας κάτοικος της Αργαλαστής Βόλου, δήλωσε ότι «προφανώς κάποιος ο οποίος πυροβολεί απογευματάκι, όταν οι ταβέρνες και τα μαγαζιά είναι ακόμα ανοιχτά και υπάρχει πλήθος κόσμου, ένα σκυλί σχεδόν στο κέντρο του χωριού, αυτονόητα είναι επικίνδυνος. Συμμερίζομαι το γεγονός ότι πολύς κόσμος φοβάται να μιλήσει μόνο και μόνο γι’ αυτό. Ζω στην Αργαλαστή τους τελευταίους 9 μήνες».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «έχω γνώση κάποιου ονόματος, αλλά δεν μπορώ να πω επειδή δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, και η δουλειά μου δεν είναι να ψάξω. Πρέπει να έρθει η αστυνομία να κάνει έρευνα, δεν είναι πολύ δύσκολο. Τα στοιχεία δείχνουν πού πυροβολήθηκε το σκυλί, πού πήγε και λιποθύμησε γιατί ήταν αιμόφυρτο. Είναι μία ακτίνα 10 σπιτιών. Υπάρχει αστυνομικός αλλά όχι αστυνομικό τμήμα στην Αργαλαστή. Είναι λίγα σπίτια εδώ, ξέρουμε ακόμα και τι θα φάει ο καθένας».

Αναφορικά με την κατάσταση του ζώου, ο κάτοικος ανέφερε ότι «την Τρίτη (30/5) ο σκυλάκος ανέβασε πυρετό, μάλλον κάνει σηψαιμία. Τα σφαιρίδια που είχε πάνω του ήταν πάνω από 20, είκοσι ήταν αυτά που κατάφερε να βγάλει η τοπική κτηνίατρος».

Καταλήγοντας, σημείωσε: «το μετέφερα τη Δευτέρα στον Βόλο, και το πιθανότερο είναι ότι θα «φύγει». Αν πρέπει να μείνει κάτι από αυτή την ιστορία είναι να πάει ο κόσμος να πιστοποιήσει τα σκυλιά του για αιμοδότες σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι ανάλογο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ