ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία Καμπανού με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία Καμπανού με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης Eurokinissi / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα συνεχιστεί σήμερα, Δευτέρα 12/06 με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Η δίκη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας των δικαστών, ένα μήνα προτού ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άγγελου Βογιατζόγλου.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργια σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ

Για τον 8ο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ

Για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ. Κ.

«Όλοι είχαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία»

Πριν από την ολοκλήρωση της αγόρευσής της, η εισαγγελέας της Έδρας, Κυριακή Κλιάμπα αναφέρθηκε εκτενώς στους ρόλους και τη συμμετοχή των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων στη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Η Εισαγγελέας είπε πως όλοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, χαρακτήρισε «λυσσαλέα», «καλά οργανωμένη την επίθεση» στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του ενώ τόνισε πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά να σκοτώσουν. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «σχέδιο από κοινού εκτέλεσης των αιώνιων εχθρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ