ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος στο CNN Greece: Αστάθεια διαρκείας και εκλογές με καύσωνα

Γιαννόπουλος στο CNN Greece: Αστάθεια διαρκείας και εκλογές με καύσωνα
Στιγμιότυπο από τις εκλογές της 21ης Μαϊου ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Η αστάθεια του καιρού δεν έχει αρχίσει ακόμα, τονίζει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο CNN Greece, επισημαίνοντας πως από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Στις 25 Ιουνίου, ωστόσο, ημέρα των εθνικών εκλογών, θα έχουμε καύσωνα, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φτάσει έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το Σάββατο 18/06 -με βάση τα σημερινά δεδομένα- θα είναι η χειρότερη μέρα, με έντονη αστάθεια και πολλούς κεραυνούς. Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Κυριακή, ενώ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή από την Τετάρτη 21/06, θα δούμε επιτέλους καλοκαίρι, που θα κρατήσει αρκετές μέρες, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 34 με 35, ακόμα και τους 36 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Σήμερα, Τετάρτη 14/06 είναι μια μέρα που έχει τα λιγότερα φαινόμενα, ίσως βρέξει για λίγο στην Αττική, ίσως όμως κάνει μια ωραία μέρα γενικά στη χώρα. Θα έχουμε κάποιες τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα, λίγες και όχι αυτές που έρχονται.

Την Πέμπτη 15/06 ένα σύστημα βροχών από την Ιταλία μας έρχεται με βροχές και καταιγίδες τοπικά πάλι στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Στην Αθήνα δεν θα βρέξει, μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

«Και πάνω που θα πούμε ότι έρχεται το καλοκαίρι, έρχεται η Παρασκευή», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Την Παρασκευή 17/06 ξεκινούν τα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Είναι ένα σύστημα το οποίο δεν θα δώσει μόνο στα ηπειρωτικά, φαίνεται να επηρεάζει αρκετές περιοχές την Παρασκευή, το Σάββατο και στο Αιγαίο.

Στην Αθήνα εκτιμώ δεν θα βρέξει την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Το Σάββατο 18/06, με τα σημερινά στοιχεία, φαίνεται να είναι η χειρότερη μέρα, μια ημέρα έντονης αστάθειας με πολλές βροχές και καταιγίδες και αρκετούς κεραυνούς και στα ηπειρωτικά, αλλά ακόμα και στο βόρειο Αιγαίο. Και στην Αττική αναμένεται καταιγίδα το μεσημέρι-απόγευμα του Σαββάτου, καθώς και στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι-απόγευμα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση βέβαια, λόγω της συννεφιάς και των φαινομένων. Θα κυμανθεί στους 28-29 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Φαίνεται ότι με τα στοιχεία τα σημερινά και την Κυριακή θα παραμείνει άστατος ο καιρός σε ένα μεγάλο κομμάτι και της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και κυρίως του βορείου Αιγαίου.

Βελτίωση από την Τετάρτη 21/06

«Κάποια στιγμή θα βελτιωθεί ο καιρός», λέει ο μετεωρολόγος.

Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι από την Τετάρτη 21/06 μπαίνουμε σε μια καλοκαιρινή φάση που θα κρατήσει αρκετές μέρες. Δηλαδή από την επόμενη Τετάρτη μέχρι και μετά τις εκλογές τη Δευτέρα 26/06, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει.

Στην Αθήνα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς με καλές καιρικές συνθήκες, καλοκαίρι. Ίσως περάσει τους 36 βαθμούς σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ