ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες με στοιβαγμένους μετανάστες

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες με στοιβαγμένους μετανάστες
ΕΡΤ

Σε ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στην Ελλάδα, εξελίσσεται η τραγωδία που έγινε ανοιχτά της Πύλου, κατά την οποία τουλάχιστον 80 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06).

Συνολικά 104 άτομα έχουν διασωθεί και είναι καλά στην υγεία τους, τα οποία έχουν φτάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας. Τέσσερις ακόμη μετανάστες έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η διάσωσή τους έγινε με ελικόπτερο Super Puma.

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο CNN Greece ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, οι επιβαίνοντες φαίνεται να ήταν γύρω στους 700, ωστόσο κανείς ακόμα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια» ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας επικαλούμενος μαρτυρίες διασωθέντων, ενώ παράλληλα εξέφρασε φόβους ότι ο απολογισμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Tην ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο αριθμός των επιβαινόντων να είναι μικρότερος, καθώς το σκάφος δεν θα μπορούσε να «σηκώσει» έναν τέτοιο αριθμό ανθρώπων και μάλιστα για τόσες μέρες εν πλω.

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ από το Λιμενικό που απεικονίζουν στοιβαγμένους μετανάστες.

ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ