ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Παρέμβαση Ντογιάκου για την τραγωδία

Ναυάγιο στην Πύλο: Παρέμβαση Ντογιάκου για την τραγωδία
EUROKINISSI

Υπό την εποπτεία ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού θα διεξαχθεί η έρευνα και η ανάκριση για το ναυάγιο, σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, με εντολή  που έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δικηγόρος Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με παραγγελία του κ. Ντογιάκου, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιο Οικονόμου να εποπτεύσει των ερευνών, ενώ ήδη επί τόπου στην Καλαμάτα, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας Πολυξένη Τσούλη.

Σημειώνεται ότι όπως επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης στο CNN Greece, εντοπίστηκαν και κρατούνται έξι διακινητές, ανάμεσα στους διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου .

Οι φερόμενοι ως διακινητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονταν ανάμεσα στους διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου και αναμένονται οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, οι φερόμενοι ως διακινητές, κρατούνται από τις Λιμενικές Αρχές που διεξάγει τις ανακρίσεις για το ναυάγιο και αναμένεται εντολή εισαγγελέα για την σύλληψή τους και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους.

Επιβαρυντικές για τον ρόλο τους στο πολύνεκρο ναυάγιο, ήταν μαρτυρίες από τους 104 διασωθέντες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους.

«Το σημαντικό είναι αυτοί οι 100 άνθρωποι που διασώθηκαν να νιώσουν ασφαλείς για να αρχίσουν να μιλούν, γιατί όσο είναι φοβισμένοι δεν προχωρούν σε αποκαλύψεις για τους διακινητές τους που αποτελούν τον μοναδικό τους σύνδεσμο για την πορεία του ταξιδιού τους», εξηγούν οι πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης στο CNN Greece.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται και η μεταφορά στην Αθήνα, των σορών των 78 νεκρών του ναυαγίου που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ