ΕΛΛΑΔΑ

Νέο θρίλερ με ιστιοφόρο στα ανοιχτά της Πύλου: Οι ιταλικές Αρχές έστειλαν σήμα στις ελληνικές

Νέο θρίλερ με ιστιοφόρο στα ανοιχτά της Πύλου: Οι ιταλικές Αρχές έστειλαν σήμα στις ελληνικές
Eurokinissi

Για νέα υπόθεση πλοίου που βρίσκεται εν πλω περίπου 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, ενημέρωσαν οι ιταλικές Αρχές τις ελληνικές, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ιστιοφόρο με 60 επιβαίνοντες μετανάστες πλέει περίπου 100 χλμ ανοιχτά της Πύλου και έχει εντοπιστεί από τις ιταλικές Αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων.

Το ιστιοφόρο δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και πλέει κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, συνεχίζονται αδιαλείπτως αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

Το σημείο είναι κοντά στα όρια των ζωνών SnR Ελλάδας - Ιταλίας και εντός των ορίων έρευνας και διάσωσης της χώρας μας και πλησίον των ιταλικών.

Στο σημείο σπεύδουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί και παραπλέοντα φορτηγά πλοία προκειμένου εάν χρειαστεί να παράσχουν βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ