ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Πολωνή που είχε εξαφανιστεί - Το πτώμα «δείχνει» τον δολοφόνο

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Πολωνή που είχε εξαφανιστεί - Το πτώμα «δείχνει» τον δολοφόνο

Τραγικός ήταν ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια καθώς το απόγευμα της Κυριακής (18/6) εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές στην Κω, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του βασικού υπόπτου, του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.  

Τα ίχνη της κοπέλας είχαν χαθεί από το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (12/6) και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν αυτοί που κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Συγκεκριμένα, έχοντας τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, έφτασαν στα ίχνη της και σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα βρισκόταν κρυμμένο μέσα σε καλαμιές έχοντας επάνω του κλαδιά και σχεδόν το μισό ήταν τοποθετημένο μέσα σε σακούλα.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ τόνισαν ότι το πτώμα βρέθηκε χωρίς τα ρούχα από τη μέση και κάτω. Τόσο η σακούλα, όσο και κάποια άλλα ευρήματα στάλθηκαν στο Εγκληματολογικό για λήψη αποτυπωμάτων.

Πλέον, η μακάβρια διαδικασία προβλέπει την αναγνώριση από τα συγγενικά της πρόσωπα, προκειμένου να συνεχιστεί και η νεκροψία - νεκροτομή με την έκθεση του ιατροδικαστή. Ο τελευταίος σε μια πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για πιθανότητα πνιγμού του θύματος, όμως, αύριο Δευτέρα (19/6) θα μπορεί να συντάξει με βεβαιότητα την έκθεση με τα ευρήματά του.

Το πτώμα της 27χρονης κοπέλας είναι αυτό που θα «μιλήσει» για τον ή τους δολοφόνους της, αφού ο ιατροδικαστής θα συλλέξει υλικό DNA από τα νύχια του θύματος, σε περίπτωση που κατάφερε να αντισταθεί και να παλέψει για τη ζωή του.

Δεύτερο άτομο στο «κάδρο» των ερευνών

Οι Αρχές στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον ή τους δολοφόνους της 27χρονης, έχουν βάλει στο «κάδρο» και δεύτερο άτομο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για τον συγκάτοικο του 32χρονου συλληφθέντα για αρπαγή, υπηκοότητας Πακιστάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκάτοικος του συλληφθέντα φέρεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις του στους αστυνομικούς, μία εκ των οποίων ότι η 27χρονη Πολωνή δεν πήγε ποτέ στο σπίτι τους.

Ωστόσο, η αστυνομία φέρεται να έχει στη διάθεσή της βίντεο στο οποίο η κοπέλα εμφανίζεται να εισέρχεται στο σπίτι τους και μάλιστα το υλικό πιθανότατα δόθηκε στις Αρχές από γειτονικές κάμερες ασφαλείας. Η υπόθεση φαίνεται να «δένει» ώρα με την ώρα, αφού άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ίχνη DNA της 27χρονης στο σπίτι των δύο βασικών υπόπτων.

Τα στοιχεία που οδηγούσαν σε εγκληματική ενέργεια

Οι άνδρες της Ασφάλειας Κω παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής διενήργησαν έρευνα στην οικία του 32χρονου στο Μαρμάρι και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ανάλογη έρευνα έγινε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος. Στο σώμα του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη πάλης, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τα στοιχεία που αναμένεται να προκύψουν από το πτώμα, αναμένεται να «δείξουν» και τον ή τους δολοφόνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ