ΕΛΛΑΔΑ

Κουτσούμπας: Να μπει στο χρονοντούλαπο το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά

Κουτσούμπας: Να μπει στο χρονοντούλαπο το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ προκειμένου να υπάρξει απέναντι στην κυβέρνηση «μία 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση», ζήτησε από την Πάτρα σε ομιλία του λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε: «Βρισκόμαστε ξανά εδώ στην Πάτρα έξι μέρες πριν από τις εκλογές, για να μεταφέρουμε το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη. Κι αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γιατί όταν οι εκμεταλλευτές σ’ αυτή τη χώρα, θα νιώθουν ευχαριστημένοι, γιατί από Δευτέρα θα έχουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση να τους κάνει τη δουλειά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι της βιοπάλης, θα νιώθουν κι αυτοί ευχαριστημένοι για το ακριβώς αντίθετο. Γιατί απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχει μια 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ.

Βρισκόμαστε όμως και λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες του και λέει καθαρά κόντρα στη σήψη και τον κυνισμό όλων των «φωνών» του συστήματος υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα απέναντι σε ό,τι παγώνει την ψυχή.

Κόντρα σε δηλώσεις που προκαλούν αναγούλα, όπως το «πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», θα υπάρχει το ΚΚΕ, που θα λέει: πως όταν μια μάνα μπαίνει με το παιδί της στα αμπάρια ενός καρυδότσουφλου, πρέπει να γίνουν όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να σωθεί.

Εμείς όμως, σε όλη αυτή τη συζήτηση, ένα πράγμα λέμε καθαρά. Ναι, μπορεί ο καθένας να αισθάνεται άνθρωπος, όταν βγαίνει στον δρόμο να υπερασπιστεί, συγκλονισμένος και οργισμένος, τη ζωή κάθε ανθρώπου που μέσα σε αυτό το σύστημα κοστολογείται πολύ φθηνά.

Για το ΚΚΕ το δίλημμα “με τα κέρδη ή με τις ζωές”, απαντιέται καθημερινά στον αγώνα για την ανατροπή της αδικίας και των νόμων που την επιβάλουν. Στον αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Και προς τα στελέχη της ΝΔ που περιδιαβαίνουν στα κανάλια και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως είναι με τον «ρεαλισμό», πως «ο ανθρωπισμός είναι ανέξοδος και είναι για τα σαλόνια», τούς απαντάμε: Εμείς οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας, εμπνέονται από τα λόγια του Τσε, αυτού του μεγάλου επαναστάτη πως «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει 1 εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της γης».

Γιατί το 2023 ρεαλισμός είναι να σταματήσει ο κοινωνικός παρασιτισμός των καπιταλιστών, που για χάρη των κερδών τους δεν υπάρχει έγκλημα που να μην είναι αποφασισμένοι να κάνουν.

Βλέπετε, το κάθε κόμμα επιλέγει τι είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει ανθρωπισμό και ρεαλισμό. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν χαρακτηρίσει «ανθρωπιστικές επεμβάσεις και ρεαλιστικές προσεγγίσεις του σύγχρονου κόσμου» τον βομβαρδισμό της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, τις εγκληματικές ενέργειες του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης και ούτω καθεξής.

Για να είμαστε, λοιπόν, ξηγημένοι: όσο αυτοί θα στέκονται με αυταρέσκεια προσοχή δίπλα στους μακελάρηδες αυτού του κόσμου, όσο θα συνεργάζονται με αυταρχικά καθεστώτα, όσο θα συνάπτουν συμφωνίες για να κερδίζουν και ελληνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι από την καταλήστευση βομβαρδισμένων και φτωχών χωρών, όσο, δηλαδή, θα είναι με τον ρεαλισμό που γιγαντώνει και το προσφυγικό πρόβλημα, εμείς θα σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στους μικρούς Αϊλάν που χάθηκαν ξανά πριν λίγες μέρες. Θα δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο.

Θα κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες τις ΕΕ. Να οργανωθούν επιτροπές χορήγησης ασύλου στην Τουρκία και οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στην χώρα πραγματικού προορισμού τους. Θα παλεύουμε για να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα που γεννά κρίσεις πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε: «Σε μια καθημερινότητα, που δυστυχώς, συνεχώς επιβεβαιώνεται, ότι έρχονται δύσκολα για τον λαό και τη νεολαία, φαίνονται πιο κωμικοτραγικά τα όσα λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Από τη ΝΔ μάς λένε ότι, αν προκύψει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα! «Η Ελλάδα θα προχωράει μπροστά και δεν θα αφήνει κανένα πίσω». Επειδή δεν επιδέχονται σοβαρού σχολιασμού αυτές οι προτάσεις, θα λέγαμε να στείλουν και κανένα στέλεχος της ΝΔ στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, που έχει μπει σε φάση ύφεσης, για να σώσουν κι εκείνη τη χώρα.

Από την άλλη, ο ξεπεσμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό. Έφτασαν στο σημείο να λένε πως όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, στηρίζει την ΝΔ. Εδώ που τα λέμε, και πάλι καλά που μένουν σε αυτά. Γιατί με τον Μαραντζίδη για σύμβουλο θα μπορούσαν να κάνουν και ιστορικό παραλληλισμό: Όπως στην κατοχή, που ο εν λόγω ισχυρίζεται, ότι όποιος δεν στήριζε τις δοσιλογικές κυβερνήσεις και συμμετείχε στην αντίσταση, τροφοδοτούσε τα εγκλήματα των ναζί! Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά – πέρα από παραφροσύνη – και μπόλικη αντίδραση.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, θέτει ως στόχο την «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης! Να γίνει «όνειρο των προοδευτικών ανθρώπων η νέα του ανατολή». Όμως τα όνειρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχουμε μεγάλη πείρα για το πώς εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον λαό.

Εμείς, φίλες και φίλοι, είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι ότι μετά το βήμα που έγινε στις 21ης Μάη με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, μπορεί να γίνει το επόμενο και στις εκλογές της Κυριακής.

Γιατί είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που μέσα στον κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, χαμογέλασαν με τα ποσοστά του Κόμματος. Γιατί το ΚΚΕ, ήδη τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές, με τη ΝΔ να θέλει να έρθει με φόρα, και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνίζονται ποιος θα είναι καλύτερη συμπολίτευση στην πολιτική της, απέδειξε, πως καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν έχει απέναντι της ένα δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα, ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ