ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος - Συνολικά 30 στη φυλακή

Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος - Συνολικά 30 στη φυλακή
INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Στις 30 τον αριθμό έφτασαν οι προφυλακίσεις για τη δυσώδη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό. Πριν από λίγο και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας 32χρονου με καταγωγή από το Πακιστάν ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται των γενετήσιων πράξεων την ανήλικη έναντι αμοιβής και υποστήριξε πως η 12χρονη τον έχει μπερδέψει με άλλο πρόσωπο.

Αντίθετα, ο άλλος κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα, ένας 43χρονος πατέρας 3 παιδιών με καταγωγή από την Αλβανία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής διαμονής του.

Και ο 43χρονος, όπως και σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση, αρνήθηκε την κατηγορία, επισημαίνοντας πως δεν είχε λείψει ποτέ από την εργασία του κατά το διάστημα που η 12χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θυμα του.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα δια της υπεράσπισης του προσκόμισε και σχετικά αποδεικτικά στοιχεία από τον εργοδότη του, ενώ κατέθεσε και αίτημα για να γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τη 12χρονη.

Συνολικά, η λίστα των κατηγορουμένων για αυτή την υπόθεση μετρά πλέον 38 κατηγορουμένους, εκ των οποίων οι 30 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Στον ανακριτή οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι

Οι δύο τελευταίοι συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, κλήθηκαν σήμερα στον ανακτιτή να δώσουν εξηγήσεις για την κατηγορία που τους έχει αποδοθεί και αφορά γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου κάτω των δεκατεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες πως η 12χρονη υπήρξε μάρτυρας κακοποίησης και άλλης ανήλικης.

Η 12χρονη αναγνώρισε ως έναν εκ των βιαστών της τον 63χρονο παιδόφιλο της Ομόνοιας

Χειροπέδες πέρασαν ξανά οι αστυνομικοί στον 63χρονο παιδόφιλο που είχε συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου είχε προσπαθήσει να παγιδεύσει 14χρονη, κλείνοντας της ερωτικό ραντεβού. Να σημειωθεί ότι ο 63χρονος είχε αναγνωριστεί από τη 12χρονη από τα Σεπόλια, ως ένας από τους βιαστές της.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο 63χρονος, ο οποίος νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας επειδή είχε υποστηρίξει ότι ένιωσε αδιαθεσία, λίγο μετά τη σύλληψή του, πήγε χθες σε σπίτι που έχει στο Κιάτο.

Μετά τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, στυνομικοί έκαναν χθες το βράδυ εκ νέου έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν ναρκωτικά χάπια.

Έτσι, ο 63χρονος συνελήφθη εκ νέου και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια, το παιδί αναγνώρισε τον 63χρονο φερόμενο ως παιδόφιλο που συνελήφθη ξανά, ως έναν από τους βιαστές της. Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Δευτέρα με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, με δήλωσή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε την είδηση: «Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, η 12χρονη αναγνώρισε τον συγκεκριμένο, ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί της».

Παράλληλα ο κ. Λύτρας τόνισε ότι η 12χρονη ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος παιδόφιλος, «την είχε παραπέμψει και σε έναν ηλικιωμένο. Η 12χρονη στην έκτη της κατάθεση έχει αναφερθεί σε ένα περιστατικό με έναν αστυνομικό και έχει αναφέρει και κάποια στοιχεία για κάποια άλλα άτομα εκ των οποίων αναγνώρισε και τον 63χρονο. Τον έχει περιγράψει, δεν θυμάται το όνομά του. Τον αναγνώρισε βλέποντας την φωτογραφία του. Ξέρει μάλιστα και πού μένει».

Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας, «περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση μετά από αυτή την αναφορά της 12χρονης για το συγκεκριμένο άτομο.

Ο 63χρονο συνελήφθη την Κυριακή στην Ομόνοια, με την κατηγορία ότι έστελνε χυδαία μηνύματα σε ανήλικες. Ο Απόστολος Λύτρας προσέθεσε: «Όλα αυτά εδώ και μήνες, εγώ ο ίδιος πήγα και τα ανέφερα στην Ανακρίτρια, της είπαμε ότι η 12χρονη θέλει να πει κι άλλα στοιχεία. Αλλά απέρριψε το αίτημά μας».

Έτσι πιάστηκε ο 63χρονος στην Ομόνοια

Το βράδυ της Πέμπτης (8/6), μία ανήλικη έλαβε στο κινητό ένα μήνυμα με μια χυδαία φωτογραφίας γυναίκας. Η κοπέλα ήταν μαζί με μία φίλη και νόμισαν πως πρόκειται περί φάρσας από συμμαθητές τους και προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι γνωστός ο αριθμός από τον οποίο ήρθε το μήνυμα, το κάλεσαν κατά λάθος.

Μια ημέρα μετά ο 63χρονος την κάλεσε λέγοντας με χυδαίο τρόπο ότι θέλει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Ο παιδόφιλος δεν σταμάτησε εκεί και μετά από κάποιες ώρες έστειλε νέο μήνυμα στην ανήλικη γράφοντας «Έλα» μαζί με μια χυδαία φωτογραφία ανδρικού μορίου.

Η ανήλικη ενημέρωση τους γονείς της και η μητέρα της σκέφτηκε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τον παγιδεύσει. Πρότεινε στην κόρη της να στείλει ένα μήνυμα στον 63χρονο, στο οποίο θα του ζητούσε να συναντηθούν στην Ομόνοια.

Όταν το ραντεβού έκλεισε για το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια, η οικογένεια ειδοποίησε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στο σημείο της συνάντησης, περίμεναν τον 63χρονο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που προχώρησαν στην άμεση σύλληψη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ