ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε στον πάτο της πισίνας η 10χρονη

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε στον πάτο της πισίνας η 10χρονη
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 10χρονου κοριτσιού σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη, το απόγευμα της Κυριακής (16/7).

Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν από τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε η μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ.

Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτά 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ