Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη
Υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σήμερα, Τετάρτη (19/7) σύμφωνα με την Πυρομετεωρολογική Ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι συνθήκες είναι δυσμενέστερες λόγω των ενισχυμένων βόρειων ανέμων (6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ) που θα πνέουν στο Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και του παρατεταμένου καύσωνα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, συνθήκες που έχουν αυξήσει σημαντικά την ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων.
Την Τετάρτη (19/7) αναμένεται η υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σκύρο, Σάμο, δυτική και νότια Κρήτη.
Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται, επίσης, σε δυτική Στερεά, Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κυκλάδες και Ρόδο.

Έως και 50% περισσότερα νοικοκυριά εντάσσονται στα προγράμματα «Εξοικονομώ - Αλλάζω Συσκευή»
02:00
Διακοπές του Πάσχα: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Αναλυτικά οι αργίες για το 2026
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας - Ποια Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες μπροστά
00:30
«Μαύρα σύννεφα» στη διπλωματία: ΗΠΑ και Ιράν... χάνονται στους όρους και μιλούν μέσω απειλών
23:58