ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Καναντέρ: «Έγινες αθάνατος» - Η συγκινητική ανάρτηση φίλης του Περικλή Στεφανίδη

Πτώση Καναντέρ: «Έγινες αθάνατος» - Η συγκινητική ανάρτηση φίλης του Περικλή Στεφανίδη

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η συντριβή του Καναντέρ στην Κάρυστο με θλιβερό απολογισμό τον θάνατο των δύο πιλότων που επιχειρούσαν στο φλεγόμενο μέτωπο. Ο θρήνος για τον χαμό του 34χρονου κυβερνήτη του Canadair, Σμηναγού, Χρήστου Μουλά, και του 27χρονου συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, είναι ακόμη πιο έκδηλος στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκλονισμένη παραμένει η χώρα στο άκουσμα της είδησης της συντριβής του Καναντέρ που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο με τραγικό απολογισμό τον θάνατο των δύο πιλότων. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι δύο πιλότοι είχαν κάνει την τελευταία ρίψη νερού και θα επέστρεφαν για ανεφοδιασμό. Δυστυχώς, όμως, στάθηκαν άτυχοι.

Η ανάρτηση φίλης του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Σε ανάρτησή της στα social media, φίλη του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εστιάζει στη γνωριμία τους για να καταλήξει λέγοντας «κρίμα τα νιάτα σου αγόρι μου».

«Σε γνώρισα μόλις είχες πρωτομπεί στην Ικάρων.

Είχες περάσει με την 2η.

Μπορούσες να μπεις σε όποια σχολή ήθελες σου είπα. Γιατί ξανάδωσες;

Εγώ από μικρός Ίκαρος ήθελα να γίνω, μου απάντησες.

Για το πρώτο σας σπίτι με τον Άγγελο και τον Θοδωρή, σας πήγα όλους μαζί να αγοράσετε τα έπιπλα σας.

Σε πειράζαμε με την Νανά για τα προσωπικά σου κι εσύ γελούσες.

Στην ορκωμοσία σου φιλοξένησα τους φίλους σου και σηκώσανε τον κόσμο την ώρα της τελετής από την υπερηφάνεια τους για εσένα.

Πριν μερικούς μήνες σε είδα για τελευταία φορά και σε ρώτησα πώς πάνε οι πτήσεις.

Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι.

Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας.

Όλοι οι φίλοι σου μαζί, μια γροθιά, μια οικογένεια.

Γιατί ήσουν το καλύτερο παιδί.

Και τώρα έγινες ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Κρίμα τα νιάτα σου αγόρι μου.

Και τα δικά σου και του κυβερνήτη σου.

Αντίο Περικλή μου.

Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν την σημερινή σου θυσία».

Η τελευταία υδροληψία του μοιραίου Καναντέρ

Στο μεταξύ, βίντεο - ντοκουμέντο από την τελευταία υδροληψία του μοιραίου Καναντέρ, που στοίχισε τη ζωή στους δύο χειριστές, είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο, το Καναντέρ κάνει την υδροληψία, πριν πάει να επιχειρήσει για τις αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο, στη Νότια Εύβοια.

Η μοιραία πτήση

Το αεροσκάφος, τύπου CL 215, κατέπεσε σε ρεματιά, καθώς προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ανύψωση, βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Το αεροπλάνο από την απώλεια στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη. Τη στιγμή τη συντριβής του Καναντέρ αποτύπωσε ο φακός της ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ