ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μαγνησία: «Απομακρυνθείτε υπάρχουν δεξαμενές προπανίου», λέει ο δήμαρχος Βόλου

Φωτιά στη Μαγνησία: «Απομακρυνθείτε υπάρχουν δεξαμενές προπανίου», λέει ο δήμαρχος Βόλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI ΙΝΤΙΜΕ

Στην περιοχή της φωτιάς στο Βελεστίνο βρέθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος  που ζήτησε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει στα 20 μέτρα δεξαμενές προπανίου.

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»: Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της μεγάλης φωτιάς μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ.

Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό του για να μιλήσει στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στον «αέρα» για το ρεπορτάζ από τα μέτωπα της φωτιάς στη Μαγνησία, ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Αλλά εδώ απομακρυνθείτε, έχει δεξαμενές προπανίου και είναι στα 20 μέτρα η φωτιά, προσπαθούμε να την σβήσουμε. Φύγετε μην γίνει καμία μεγάλη ζημιά, να σωθεί ο κόσμος».

Στο μεταξύ αναφορές για εγκλωβισμένους εργαζομένους στο εργοστάσιο χάρτου και εκτυπώσεων “Γεωργιάδη” λαμβάνουν οι πυροσβεστικές αρχές.

Ανθρωποι που βρίσκονται μέσα στην πύρινη λαίλαπα δίνουν μάχη για να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεράστιες φλόγες τους έχουν κυκλώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει να βοηθήσουν για την απομάκρυνση ορισμένων, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν φύγει μέσα από την πύρινη κόλαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ