ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκένωση της περιοχής Καστράκι προς Μικροθήβες

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκένωση της περιοχής Καστράκι προς Μικροθήβες
ΙΝΤΙΜΕ

Νέο μήνυμα εκκένωσης σε κατοίκους της περιοχής στο Κατστράκι προς Μικροθήβες εστάλη από το 112. Πρόκειται για περιοχή της Μαγνησίας, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει και να προκαλεί ανησυχία στην Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της Μαγνησίας από χθες (26/7), φαίνεται πως λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς η αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, το 112, έστειλε μήνυμα για εκκένωση και της περιοχής Καστράκι.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα, οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι καλούνται να εκκενώσουν προς τις Μικροθήβες, καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στις κατοικίες τους.

Η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών συνεχίζεται σε πολλά μέτωπα στη γύρω περιοχή, καθώς μηνύματα εκκένωσης έλαβαν νωρίτερα και οι κάτοικοι στις περιοχές Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου. Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού.

Οι εικόνες από το σημείο συγκλονίζουν, καθώς η φωτιά χθες έκαψε τουλάχιστον 50.000 στρέμματα.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, Ευάγγελος Λιακόπουλος δήλωσε στο magnesianews.gr ότι «υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού, προσπαθούμε να την ελέγξουμε. Θα χαράξουμε ζώνη άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην κατεβεί στο χωριό. Χθες το βράδυ δόθηκε μάχη για να μην μπει στο χωριό, κερδήθηκε η μάχη, σήμερα είναι νέα μάχη Ευελπιστούμε να τη σταματήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ