ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Προσήχθη ένας ύποπτος

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Προσήχθη ένας ύποπτος
Φωτιά στην Ηλεία EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ ILIALIVE.GR

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Νωρίτερα προσήχθη  65χρονος ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 65χρονος αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε δάσος. Στην περιοχή, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων (ΔΑΕ).

Την ίδια ώρα, στα πύρινα μέτωπα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο πριν τη δύση του ηλίου, οπότε και σταματούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Βασική μέριμνα ήταν να μην απειληθεί ο αρχαιολογικός χώρος, καθώς και οικισμοί της περιοχής. Μάλιστα, νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Τα δύο μέτωπα που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στο Νομό Ηλείας, βρίσκονται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας και σε αναγεννημένο δάσος στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα.

Συνολικά στα μέτωπα στην Ηλεία επιχειρούν 64 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμαν με ρίψεις επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην επιχείρηση μετείχε και ομάδα 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα.

Το μεσημέρι ζητήθηκε εκκένωση από τέσσερις οικισμούς, όπου εστάλη μήνυμα από το 112.

Το απόγευμα, ένας 63χρονος λιποθύμησε, ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ