ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η έξοδος ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Το αδιαχώρητο σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Κορυφώνεται η έξοδος ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Το αδιαχώρητο σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και αεροδρόμια
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μαζική είναι η έξοδος των εκδρομέων, καθώς μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αδειάσουν οι μεγάλες πόλεις λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται το αδιαχώρητο, με τα πλοία να αναχωρούν με πληρότητα σχεδόν στο 100% και η κίνηση να σημειώνει αύξηση 7,85% σε σχέση με πέρσι.

Γεμάτα αναχωρούν και τα πλοία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και τις Σποράδες.

Και στα ΚΤΕΛ η κίνηση σημειώνει κατακόρυφη αύξηση, καθώς έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στις οδικές αρτηρίες της χώρας, με μεγάλες ουρές στους σταθμούς των διοδίων, καθώς πολλοί αδειούχοι προτίμησαν προορισμούς στη ηπειρωτική Ελλάδα.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και τα αεροδρόμια της χώρας στις τουριστικές περιοχές - ιδιαίτερα στα νησιά - με το «Ελ. Βενιζέλος» καταγράφει ήδη αύξηση 16,1% συγκριτικά με τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 και 10,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, χρονιά – σταθμός με ρεκόρ αφίξεων. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναμένεται να εκτοξεύσουν τα στατιστικά.

Στον Πειραιά

Σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού 65 πλοία αναχώρησαν μόνο σήμερα, Παρασκευή, 4/8, από το λιμάνι του Πειραιά: Τα 42 με προορισμό τον Αργοσαρωνικό και τα υπόλοιπα 23 τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Υπολογίζεται ότι πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες μετακινήθηκαν τον Ιούλιο προς τα νησιά από τα 3 λιμάνια της Αττικής (Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο), με την κίνηση να σημειώνει αύξηση κατά 7,85% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το αδιαχώρητο από τους τουρίστες επικρατεί και στον πρώτο αερολιμένα της χώρας, όπου καταγράφηκε αύξηση τόσο στην κίνηση του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

Η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο του 2023 ανήλθε σε 3,29 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ συνολικά το αεροδρόμιο έχει υποδεχτεί 33.700 πτήσεις το πρώτο 7μηνο του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ