ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Εντοπίστηκαν τα αυτοκίνητα των Κροατών χούλιγκαν

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Εντοπίστηκαν τα αυτοκίνητα των Κροατών χούλιγκαν
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μερικά από τα αυτοκίνητα με τα οποία κατάφεραν να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν οι Κροάτες χούλιγκαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και να σκοτώσουν έναν νεαρό, κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί και αυτή την ώρα με γερανούς μεταφέρονται σε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσει η έρευνα στο εσωτερικό τους.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το μόνο που γνωρίζουν μέχρι στιγμής είναι ότι κατάφεραν να περάσουν σε μικρές ομάδες στα σύνορα και να φτάσουν μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες υπάρχει έντονος προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη με τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου να διακόπτει το ταξίδι του και τις συναντήσεις που είχε στο φυλάκιο της Κακαβιάς και να επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ζητώντας λεπτομερή ενημέρωση από νωρίς το πρωί, από την ηγεσία της ΕΛΑΣ

Τα ερωτήματα πληθαίνουν για το πως γίνεται η ΕΛΑΣ να μην είχε ενημέρωση για την κάθοδο των χούλιγκαν στην Ελλάδα, ενώ φαίνεται να πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο χούλιγκαν που ήρθαν στη χώρα μας, ακριβώς για να δημιουργήσουν ένα αιματηρό επεισόδιο και ένα νέο παιδί να έχει χάσει σήμερα τη ζωή του.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της για το περιστατικό η ΕΛΑΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν και Έλληνες οπαδοί συνεργοί των Κροατών.

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Το χρονικό της επίθεσης

Η ώρα ήταν μόλις 23:05 το βράδυ και όλα ξεκίνησαν από την οδό Κιουταχείας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Περίπου 150 Κροάτες της Δυναμό Ζάγκρεμπ, που έφθασαν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, έως και το γήπεδο, συνεπλάκησαν με οπαδούς της ΑΕΚ σε όλους τους γύρω δρόμους. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της αστυνομίας έγιναν 83 προσαγωγές.

www.enosi.gr

Τραυματίστηκαν επτά άτομα εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και τρεις Κροάτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ερυθρός Σταυρός.

Ένας από τους Έλληνες νοσηλεύτηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση και αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο.

Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ