ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στον εισαγγελέα εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών

Χανιά: Στον εισαγγελέα εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στην Εισαγγελία Χανίων αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τετάρτη 09/08 οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών, με επίκεντρο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην πόλη των Χανίων. 

Πρόκειται για εννέα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκων κατ' επάγγελμα, εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, απάτη, πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γιατροί, ένας γυναικολόγος και ένας κλινικός εμβρυολόγος, τέσσερις γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ιδιοκτησίας τους ενός γιατρού που συνελήφθη, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία.

Για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση, η δικογραφία παραμένει ανοιχτή, ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έστησε επιχείρηση προκειμένου να ελεγχθούν ζητήματα ενδεχόμενων παράνομων υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.

Το πρωί της Τρίτης 8/8, προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ