ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Φιλαδέλφεια: «Αστακός» η Αθήνα με το βλέμμα και στη Λεωφόρο - Επιτήρηση από ελικόπτερα και drones

Ν. Φιλαδέλφεια: «Αστακός» η Αθήνα με το βλέμμα και στη Λεωφόρο - Επιτήρηση από ελικόπτερα και drones
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία στην Αθήνα, με τον αποψινό ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού - Μαρσέιγ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, να αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας μέσα στο ήδη τεταμένο κλίμα μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί επιχειρούν στα πέριξ του γηπέδου και στους γύρω δρόμους με τρεις οπαδούς να συλλαμβάνονται έχοντας επάνω τους μαχαίρια και φωτοβολίδες.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έρχονται ως συνέχεια στις προσπάθειες να αποτραπούν τυχόν νέες επιθέσεις μεταξύ οργανωμένων οπαδών, καθώς εδώ και ώρες υπάρχουν πληροφορίες για «απόβαση» οπαδών της Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Γερμανικής Ζανκτ Πάουλι που έχουν αδελφικές σχέσεις με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει αναρτήσεις σε οπαδικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων απευθύνεται κάλεσμα σε οργανωμένους οπαδούς για συμπλοκές!

Σε μήνυμα γινόταν λόγος για συγκεντρώσεις οπαδών της Ένωσης σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα Πατήσια και το Μαρούσι, με στόχο επιθέσεις κατά οπαδών του Παναθηναϊκού που θα πηγαίνουν στη Λεωφόρο για το ματς με την Μαρσέιγ. Ο φόβος νέων επεισοδίων είναι πολύ μεγάλος και τα όσα είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας προκαλούν τεράστια ανησυχία.

«Προσοχή: Δε βαράμε οικογένειες, πατεράδες με γιους και μικρά παιδιά», αναφέρει το σχετικό μήνυμα, ενώ υπάρχει και κεντρικός τίτλος που αναφέρει: «Εκδίκηση για τον Μιχάλη»!

Επιχειρεί και η «αύρα» της αστυνομίας

Εξάλλου, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο αρχηγείο, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αντίποινα από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ομάδας, Μιχάλη Κατσουρή, που συνέβη κατά την διάρκεια της επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν ισχυρές δυνάμεις γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού καθώς επίσης και περιμετρικά, με περιπολίες που θα φθάνουν μέχρι και το Γαλάτσι. Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις θα βρίσκονται ακόμα και μέσα στους συρμούς του Μετρό φοβούμενοι μεμονωμένες επιθέσεις σε φιλάθλους που θα πηγαίνουν στο γήπεδο.

Μετά το φιάσκο των ανυπάρκτων μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, η αστυνομία τρέμει στο ενδεχόμενο να υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό βίας με αφορμή το σημερινό αγώνα. Στην Αθήνα, θα ενισχυθούν τα μέτρα ακόμα και με διμοιρίες από την επαρχία, ενώ η εντολή που έχει δοθεί είναι από νωρίς το μεσημέρι να υπάρχουν αυξημένες περιπολίες σε όλα τα κομβικά σημεία.

Επιπλέον, από νωρίς θα διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο και δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση από κανέναν χωρίς εισιτήριο. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι ακόμη και η αύρα (υδροφόρα) της αστυνομίας, προκειμένου να επέμβει εάν χρειαστεί.

Τρεις ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα

Τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκοδέστατη.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 104 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχειά από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
- Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
- Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο)
- Παράνομη οπλοφορία
- Οπλοχρησία
- Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ