ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο από τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέο βίντεο από τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια
EUROKINISSI/ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη νύχτα των επεισοδίων, με την έφοδο των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για υλικό που έχει αναρτηθεί σε ομάδες οργανωμένων οπαδών στα social media και δείχνει την επίθεση των χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ένταση έξω από την Ευελπίδων: Συνεχίζονται οι απολογίες των χούλιγκαν

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/8) έξω από την Ευελπίδων, ενόσω συνεχίζονται οι απολογίες των Κροατών χούλιγκαν ενώπιον των αρμόδιων ανακριτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οπαδοί της ΑΕΚ που είναι συγκεντρωμένοι από νωρίς έξω από τα δικαστήρια πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και δημοσιογράφους και καμεραμέν.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η ένταση εκτονώθηκε.

Μαραθώνια διαδικασία

Μαραθώνιες αναμένεται να είναι οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά την καταδρομική επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Οι Κροάτες χούλιγκαν αναμένεται να κρατήσουν «σκληρή γραμμή» και να μην μιλήσουν στους ανακριτές, ενώ αυτήν την ώρα μεταφέρονται οι 30 εκ των συλληφθέντων προκειμένου να απολογηθούν.

Καθημερινά έως την Κυριακή (13/08), οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται σταδιακά ανά ομάδες.

Η τεράστια διαδικασία με τις απολογίες των συνολικά 105 συλληφθέντων αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 για την οργανωμένη επίθεση το βράδυ της Δευτέρας (7/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Την κύρια ανάκριση για την υπόθεση, η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη, διενεργούν τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους, έχει αναλάβει η 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρίας Γκανέ, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, την 25η Τακτική Ανακρίτρια επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Πρόβλημα για την ανακριτική διαδικασία αποτέλεσε μέχρι και χθες (10/08), η εξεύρεση διερμηνέων για την κροατική γλώσσα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι Κροάτες.

Η «σκληρή» γραμμή των κατηγορουμένων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Κροάτες δεν θα μιλήσουν, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που διενήργησαν την προανάκριση μετά τις συλλήψεις, ανέφεραν ότι πρόκειται για σκληρούς χούλιγκαν με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Παράλληλα, ανακριτικές πηγές εκτιμούν ότι οι κατηγορούμενοι, θα κρατήσουν κλειστά τα στόματα, μέχρι να υπάρξουν τα πρώτα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, λεπτομέρειες για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν κατά τις απολογίες τους, έφεραν στο φως της δημοσιότητας κροατικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κροατικό κανάλι «RTL», οι συλληφθέντες αναμένεται να ισχυριστούν ότι ως μέλη των Bad Blue Boys δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συγκρούσεις με οπαδούς άλλων ομάδων.

Για να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό αναμένεται να φέρουν ως παράδειγμα και τα πρόσφατα επεισόδια στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια των οποίων ένα μέλος των Bad Blue Boys έφερε τραύματα από μαχαίρι, αλλά κανείς οπαδός της αντίπαλης ομάδας δεν τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο. Με αυτό τον ισχυρισμό, οι Κροάτες προσπαθούν να στρέψουν το βλέμμα της αστυνομίας στους Έλληνες κατηγορούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ