ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μιλούν» τα κινητά των χούλιγκαν - Σοκαριστικές περιγραφές από αστυνομικούς

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μιλούν» τα κινητά των χούλιγκαν - Σοκαριστικές περιγραφές από αστυνομικούς
Οι Κροάτες χούλιγκαν κατά τη μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Photo by Costas Baltas/Anadolu Agency via Getty Images)

Πυρετωδώς εργάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξακριβώσουν ποιος είναι ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του  29χρονου Μιχάλη Κατσουρή μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το βάρος έχει ριχθεί στην ανάλυση των δειγμάτων DNA, τα στοιχεία από τα κινητά των Κροατών χούλιγκαν που έχουν κατασχεθεί αλλά και στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ντοκουμέντα αποκαλύπτουν το δρομολόγιο Κροάτη οπαδού μέσα από το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps, όπου φαίνονται συγκεκριμένες διευθύνσεις σε Αμπελόκηπους και Μαρούσι, ενώ η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό αφορά τον σταθμό Ειρήνη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Με στρατιωτική οργάνωση οι Κροάτες χούλιγκαν

Παράλληλα, την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν έφθασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η δράση των χούλιγκαν ήταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη, περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο.

Με στρατιωτική οργάνωση και υπό τις εντολές δύο «στρατηγών» που τους καθοδηγούν, τους βάζουν σε σειρά και σχεδόν τους στοιχίζουν, λειτούργησε το τάγμα εφόδου των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπως έχει καταγραφεί στο νέο βίντεο – ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Ενδεικτικά είναι τα όσα περιγράφει αστυνομικός στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Περί την 23.50 ώρα, όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, από την πλευρά της Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει.

Σύμφωνα με όσα καταθέτουν οι αστυνομικοί ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Ριζούπολης. «Χωριστήκαμε σαν διμοιρία σε δύο ομάδες και εγώ με την δεύτερη ομάδα, πραγματοποιήσαμε τακτική κίνηση προς τα άτομα εντός της οδού Ανθέων, με κατεύθυνση ομοίως με τα άτομα προς την οδό Χαλκίδος. Στο χωμάτινο παρκάκι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ανθέων και Αμασίου, προλάβαμε τρία άτομα πεζά, τα οποία μόλις φτάσαμε στο ύψος που βρίσκονταν, έπεσαν στο έδαφος, όπου και τους ακινητοποιήσαμε» λέει άλλος.

Με περίπου 150 άτομα ήρθε αντιμέτωπη άλλη ομάδα αστυνομικών μετά τα επεισόδια, σύμφωνα με την κατάθεση άλλου άνδρα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. «Την 23.35 εντοπίσαμε στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μια ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολουθούσαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά, συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή» σημειώνει άλλος αστυνομικός.

Τα «τυφλά» σημεία της μοιραίας συμπλοκής

Στο μεταξύ, η εικόνα από τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, δείχνει κάποια «τυφλά σημεία» στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, μακριά από τις κάμερες, να ξεκινούν τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε αυτό το σημείο, εκτιμούν οι Αρχές ότι έγινε το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσουρή.

Άλλο πλάνο, δείχνει την παρουσία των Κροατών στον σταθμό «Ειρήνη» στις 22:42.

Αποκάλυψη CNN Greece: Αυτή είναι η έκθεση βιντεοληπτικού υλικού για τη δολοφονία του Μιχάλη

Το πιο σημαντικό κομμάτι της έρευνας για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη από τους χούλιγκαν και αφορά στην ανάλυση του βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας του περιπτέρου στο οποίο φαίνεται το θύμα να καταρρέει και κάποιους να προσπαθούν να τον βοηθήσουν μετά τη δολοφονική μαχαιριά, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν στη δικογραφία με κάθε λεπτομέρεια την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού με απόλυτους χρόνους, με περιγραφή ρούχων αλλά και ακριβώς που βρισκόταν στο περίπτερο τόσο το θύμα, όσο και αυτοί που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Το βιντεοληπτικό υλικό ξεκινά στις 23:08:07 και περιγράφεται λεπτομέρεια μέχρι και τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι ο 29χρονος είναι νεκρός.

Επίσης, στην ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφεται πως στις 23:08:01 οπαδοί της ΑΕΚ μεταξύ των οποίων και το θύμα, καταδιώκονται από αντιπάλους οπαδούς και ο Μιχάλης δέχεται το δολοφονικό χτύπημα από έναν από αυτούς.

Επίσης, στην έκθεση βιντεοληπτικού υλικού, οι αρχές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής από το υλικό που έχουν στα χέρια τους, δεν προκύπτει καταγραφή του αρχικού σημείου συμπλοκής των αντίπαλων ομάδων όπου και τραυματίστηκε ο 29χρονος.

Αναλυτικά η έκθεση βιντεοληπτικού υλικού

20230815_154615_removed_page-0001.jpg
20230815_154615_removed_page-0005.jpg
20230815_154615_removed_page-0007.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ