ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τρίχρονου στην Τήνο: Συντετριμμένοι οι γιατροί - Βήμα-βήμα οι προσπάθειες ανάνηψης

Θάνατος τρίχρονου στην Τήνο: Συντετριμμένοι οι γιατροί - Βήμα-βήμα οι προσπάθειες ανάνηψης
Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τις εντατικές προσπάθειες ανάνηψης του τρίχρονου από τους γιατρούς περιγράφουν οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Τήνου όπου διακομίστηκε το παιδί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς», ενώ κατά τις προσπάθειες ανάνηψης αφαιρέθηκε μια ακόμα ρόγα σταφυλιού. Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

«Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία οι γιατροί εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Τήνου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Τήνου έχει ως εξής:

«Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται.

Σχετικώς με το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρόγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς.

Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του.

Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ