Κακοκαιρία Daniel - Meteo.gr: Οι 8 πόλεις που δέχθηκαν τη μεγαλύτερη νεροποντή
Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής από την κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής, σύμφωνα με το meteo.gr.
Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών, όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-10 στις 14:10 (τοπική ώρα) της Τρίτης 05/09, καθώς επίσης και τα κεραυνικά πλήγματα στο τελευταίο 30λεπτο της δορυφορικής εικόνας, όπως κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χείμαρροι «καταπίνουν» οχήματα: Συγκλονιστικά βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Η κακοκαιρία Daniel στην Εύβοια: Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στην Κύμη, οδηγοί στο Αλιβέρι
Συγκλονιστικές εικόνες: Χείμαρρος παρασύρει αυτοκίνητο στη Μηλίνα Πηλίου
Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από την ΕΛ.ΑΣ.
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Liveblog: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία Byron
19:00