ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Νέο μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία - Σε ισχύ η απογόρευση κυκλοφορίας

Κακοκαιρία: Νέο μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία - Σε ισχύ η απογόρευση κυκλοφορίας
EUROKINISSI / ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους Μαγνησίας υπενθυμίζοντας ότι παραμένει σε ισχύ η απογόρευση της κυκλοφορίας λόγω των ακραίων  καιρικών φαινομένων.

«Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της @hellenicpolice λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Νωρίτερα, εσταλη και νέο μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα

Το μήνυμα προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο εικοσιτετράωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ώρο σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Μαγνησία

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Τα 45 λεπτά που πλημμύρισε η Θεσσαλία

Ενδεικτική της ραγδαιότητας των καιρικών φαινομένων είναι η ανάρτηση για την κακοκαιρία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία έκανε ο Γάλλος μετεωρολόγος Nαέλ Μπελγκερζέ.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Χ (πρώην Twitter) ο μετεωρολόγος διακρίνεται η ραγδαία αλλαγή που παρουσιάζουν οι δρόμοι στη Θεσσαλία σε διάστημα μόλις 45 λεπτών χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απελπιστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ