ΕΛΛΑΔΑ

«Έτσι σκοτώθηκε ο Αντώνης»: Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη του Blue Horizon

«Έτσι σκοτώθηκε ο Αντώνης»: Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη του Blue Horizon
EUROKINISSI / ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δραματικές ήταν οι στιγμές της άφιξης του πλοίου Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς το μεσημέρι, αφίχθη στην Κρήτη το δρομολόγιο που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες το βράδυ από Πειραιά, προτού συμβεί η τραγωδία με τον πνιγμό του 36χρονου επιβάτη. Οι μαρτυρίες των επιβατών για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη συγκλονίζουν.

Το πλοίο έφτασε με πολύωρη καθυστέρηση στον κεντρικό λιμένα του Ηρακλείου, καθώς δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και αντικαταστάθηκε το πλήρωμα, αφού καπετάνιος άλλα τρία μέλη πληρώματος συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από κοινού.

«Μία, δύο, την τρίτη χτύπησε με το κεφάλι»

Κατά την αποβίβαση των επιβατών τη νεκρική σιγή, έσπασε το ξέσπασμα ορισμένων επιβατών που φώναζαν «Δολοφόνοι - Λέγαμε στον καπετάνιο "πού πάτε;».

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που περίμεναν το Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου και κατήγγειλε το πλήρωμα: «Πάει να κάνει κίνηση να ανέβει. Το είδαμε ξεκάθαρα. Ήταν τρία σπρωξίματα, μία-δύο στην τρίτη έπεσε στη θάλασσα», ανέφερε ο επιβάτης στο Cretalive News.

Για το πώς πνίγηκε είπε ότι πρώτα χτύπησε το κεφάλι του στον προβλήτα: «Ο άνθρωπος σκάει κατευθείαν στο έδαφος, χτύπησε κι έπεσε οριζόντια στη θάλασσα».

Ακολούθως είπε ότι το πλοίο ξεκίνησε σαν να μην συνέβαινε τίποτα: «Φωνάζαμε τι κάνεις, δολοφόνε. Φώναζε ο κόσμος. Πήγαμε στον καπετάνιο και του λέγαμε "τι προχωράς". Σταματούσε, ξεκινούσε, τελικά ύστερα από δύο ώρες μάς γύρισε στον Πειραιά». Κλείνοντας είπε ότι «δεν είχαν καν σωσίβιο εκεί κάτω να του πετάξουν».

Δεν κοιμήθηκε κανείς όλη νύχτα

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο cretapost, όλη τη νύχτα οι επιβάτες όχι μόνο δεν κατάφεραν να κοιμηθούν από την τραγωδία, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού μοναδικό θέμα των συζήτησης ήταν η τραγωδία που βίωσαν.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου υπήρχαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος που περίμεναν να δέσει με ασφάλεια το πλοίο και να αποχωρίσουν ομαλά οι επιβάτες. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν άντεξαν και ξέσπασαν: «Δολοφόνοι» φώναζαν κατά την αποχώρησή τους.

Ανάμεσά τους ήταν και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι οποίοι συζητούσαν με τους υπόλοιπους επιβάτες τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του άτυχου άνδρα. Κατά την αποβίβασή τους οι επιβάτες σχολίαζαν ακόμα συγκλονισμένοι πως «τον έσπρωξαν στη θάλασσα και πέθανε», ενώ δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί δεν τον άφησαν να ταξιδέψει.

Σοκαριστικά τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή που ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη νεκροτομή στο σώμα του 36χρονου που βρήκε το θάνατο χθες στον Πειραιά όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horison απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό, ενώ εντόπισε και εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου.

Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα και ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί.

Οι εκδορές και οι μικροκακώσεις στην κεφαλή έχουν φωτογραφηθεί και θα περιλαμβάνονται στη δικογραφία καθώς και από το βίντεο φαίνεται να σπρώχνουν τον άνδρα και εκείνος κάποια στιγμή να πέφτει και να χτυπά στο κεφάλι πριν βρεθεί στη θάλασσα.

Επίσης, έχουν παραγγελθεί τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα περιληφθεί στη δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με τον πνιγμό του 36χρονου μετά από τη βίαιη απώθησή του από πλοίο της Blue Horizon διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (5/9) έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε κοινωνικά δίκτυα ενώ έχουν ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, μετά από την απώθηση 36χρονου από το πλοίο και το θάνατό του στο λιμάνι του Πειραιά, από κοινού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ