ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Στον Εισαγγελέα ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πλοίου για την τραγωδία

Blue Horizon: Στον Εισαγγελέα ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πλοίου για την τραγωδία
Οι συλληφθέντες του Blue Horizon ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα Πειραιά EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον Εισαγγελέα βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, οι οποίοι κατηγορούνται για την τραγωδία με τον πνιγμό του άτυχου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι προσαχθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αλλά και την παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Λόγω της έντονης νεροποντής οι κατηγορούμενοι έφθασαν πεζοί στα Δικαστήρια Πειραιά.

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Στον κεντρικό λιμένα του Ηρακλείου, κατά την άφιξη του πλοίου τη νεκρική σιγή, έσπασε το ξέσπασμα ορισμένων επιβατών που φώναζαν «Δολοφόνοι - Λέγαμε στον καπετάνιο "πού πάτε;».

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που περίμεναν το Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου και κατήγγειλε το πλήρωμα: «Πάει να κάνει κίνηση να ανέβει. Το είδαμε ξεκάθαρα. Ήταν τρία σπρωξίματα, μία-δύο στην τρίτη έπεσε στη θάλασσα», ανέφερε ο επιβάτης στο Cretalive News.

Για το πώς πνίγηκε είπε ότι πρώτα χτύπησε το κεφάλι του στον προβλήτα: «Ο άνθρωπος σκάει κατευθείαν στο έδαφος, χτύπησε κι έπεσε οριζόντια στη θάλασσα».

Ακολούθως είπε ότι το πλοίο ξεκίνησε σαν να μην συνέβαινε τίποτα: «Φωνάζαμε τι κάνεις, δολοφόνε. Φώναζε ο κόσμος. Πήγαμε στον καπετάνιο και του λέγαμε "τι προχωράς". Σταματούσε, ξεκινούσε, τελικά ύστερα από δύο ώρες μάς γύρισε στον Πειραιά». Κλείνοντας είπε ότι «δεν είχαν καν σωσίβιο εκεί κάτω να του πετάξουν».

Δεν κοιμήθηκε κανείς όλη νύχτα

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο cretapost, όλη τη νύχτα οι επιβάτες όχι μόνο δεν κατάφεραν να κοιμηθούν από την τραγωδία, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού μοναδικό θέμα των συζήτησης ήταν η τραγωδία που βίωσαν.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου υπήρχαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος που περίμεναν να δέσει με ασφάλεια το πλοίο και να αποχωρίσουν ομαλά οι επιβάτες. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν άντεξαν και ξέσπασαν: «Δολοφόνοι» φώναζαν κατά την αποχώρησή τους.

Ανάμεσά τους ήταν και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι οποίοι συζητούσαν με τους υπόλοιπους επιβάτες τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του άτυχου άνδρα. Κατά την αποβίβασή τους οι επιβάτες σχολίαζαν ακόμα συγκλονισμένοι πως «τον έσπρωξαν στη θάλασσα και πέθανε», ενώ δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί δεν τον άφησαν να ταξιδέψει.

Σοκαριστικά τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή που ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη νεκροτομή στο σώμα του 36χρονου που βρήκε το θάνατο χθες στον Πειραιά όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horison απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό, ενώ εντόπισε και εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου.

Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα και ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί.

Οι εκδορές και οι μικροκακώσεις στην κεφαλή έχουν φωτογραφηθεί και θα περιλαμβάνονται στη δικογραφία καθώς και από το βίντεο φαίνεται να σπρώχνουν τον άνδρα και εκείνος κάποια στιγμή να πέφτει και να χτυπά στο κεφάλι πριν βρεθεί στη θάλασσα.

Επίσης, έχουν παραγγελθεί τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα περιληφθεί στη δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ