ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Στον εισαγγελέα τα τρία μέλη του πληρώματος - Στο νοσοκομείο ο υπεύθυνος καταστρώματος

Blue Horizon: Στον εισαγγελέα τα τρία μέλη του πληρώματος - Στο νοσοκομείο ο υπεύθυνος καταστρώματος
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής 10/09 τα τρία από τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη.

Το ένα μέλος του πληρώματος που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η εισαγγελική αρχή προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις, μετά το τραγικό περιστατικό το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο «Blue Horizon».

Στον ύπαρχο που έσπρωξε τον 36χρονο από τον καταπέλτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ