ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λιβύη: Εξιτήριο για τρεις από τους τραυματίες της ελληνικής αποστολής

Τραγωδία στη Λιβύη: Εξιτήριο για τρεις από τους τραυματίες της ελληνικής αποστολής
ΓΕΕΘΑ

Εξιτήριο έλαβαν από τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν τρεις από τους ελαφρά τραυματίες της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και οι οποίοι επαναπατρίστηκαν την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της αποστολής, Συνταγματάρχης και έμπειρος καταδρομέας, που αντιμετώπιζε σοβαρά κατάγματα, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Συνταγματάρχης καθόταν στη μπροστινή θέση του λεωφορείου και μετά τη σύγκρουση με το αγροτικό όχημα εκτινάχθηκε και βρέθηκε αρκετά μετρά μακριά από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο τρίτος μεταφραστής της αποστολής, παραμένει για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Λιβύης, καθώς τα κατάγματα που φέρει στη λεκάνη και στα πλευρά, δεν επιτρέπουν -σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς- καμία μετακίνηση.

Στρατιωτικές Πηγές αναφέρουν στο CNN Greece ότι το ΓΕΕΘΑ διέταξε ΕΔΕ τόσο για τις συνθήκες του φρικτού τροχαίου, όσο και για την οργάνωση της ελληνικής αποστολής.

Τη διενέργεια της ΕΔΕ ανέλαβε Ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος θα πάρει καταθέσεις απο όλους τους εμπλεκόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ