ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνοί στην Εύβοια

Κακοκαιρία Elias: Έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνοί στην Εύβοια
Έντονα τα καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/ EUROKINISSI)

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Elias βρίσκεται  από την Τετάρτη (27/9) και η Εύβοια

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε στη Εύβοια λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα όπως αναφέρει το eviaportal.gr.

Οι κάτοικοι στο Μαντούδι έλαβαν μήνυμα από το 112.

Μάλιστα, σύμφωνα με το evima, το νερό στο Μαντούδι έχει φτάσει το ένα μέτρο, με τους κατοίκους να αναφέρουν πως υπάρχουν τεράστια προβλημάτα και στις Ροβιές, καθώς φούσκωσε το ποτάμι που περνάει μέσα από το χωριό με αποτέλεσματα να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια.

Τα σχολεία στους Δήμους Μαντουδίου, Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφών-Μεσσαπίων παραμένουν κλειστά με απόφαση που ελήφθη την Τρίτη (26/9).

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα επίσης στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Η Βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο καθώς έκλεισε ο δρόμος στο Δερβένι λόγω των κατολισθήσεων. Στο χωριό μεταβαίνει κλιμάκιο της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον απεγκλωβισμό κατοίκων.

Λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων και της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας πλημμύρισαν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς.

Υπάρχουν κατολισθήσεις μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η Πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Από τις τέσσερις το πρωί δοκιμάζεται η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Λίγο μετά τις 5:00 σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη.

Τα σχολεία στον δήμο Χαλκιδέων είναι κλειστά σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με απόφαση της δημοτικής αρχής.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται η διακοπή κυκλοφορίας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων ως εξής:

• Από 49,5η χ/θ (Προκόπι) έως 57η χ/θ (Μαντούδι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα στον Νομό Εύβοιας. (Από ώρα 07:15 της 27-09-2023).

• Επαρχιακή οδός Ροβιών – Ιστιαίας (μέσω Μαρουλίου – Βουτά), λόγω έντονης βροχόπτωσης – φερτών υλικών – πτώσης δένδρων στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 07:45 της 27-09-2023).

• Επαρχιακή οδός Λίμνης – Ροβιών, λόγω έντονης βροχόπτωσης – φερτών υλικών στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 08:50 της 27-09-2023). Ενώ, προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας :

• Από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 49,5η χ/θ (Προκόπι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Προκόπι στον Νομό Εύβοιας.(Από ώρα 07:15 της 27-09-2023).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ