Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ CNN GREECE ΕΛΛΑΔΑ

Ομοσπονδία Ποδηλασίας για ΟΑΚΑ: Το κλείσιμο «απειλεί» τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ομοσπονδία Ποδηλασίας για ΟΑΚΑ: Το κλείσιμο «απειλεί» τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος. Σπύρος Γουναρόπουλος / CNN Greece

Για την κατάσταση που βρίσκεται το Ποδηλατοδρόμιο, αλλά και για το κλείσιμό του επ' αόριστον, μίλησε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) Βασίλης Διαμαντόπουλος

Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι στο στάδιο υπήρχαν και παραμένουν πολλά προβλήματα και ότι ουσιαστικά δεν έχει γίνει καμία σημαντική συντήρηση.

«Το Ποδηλατοδρόμιο, όπως έχετε αντιληφθεί έχει κλείσει. Είμαστε σε επαφή με το ΟΑΚΑ και έχουμε μία σύσκεψη. Περιμένουμε αρχικά να δούμε τι θα γίνει με τα γραφεία της Ομοσπονδίας γιατί πρέπει να λειτουργήσουμε κιόλας. Είμαι σε επαφή και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Βρούτση, ο οποίος θα κάνει και τις επίσημες δηλώσεις τη Δευτέρα.

Επιδιώκω άμεση συνάντηση γιατί το δικό μας πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με την έννοια ότι είναι το μοναδικό Ποδηλατοδρόμιο της χώρας. Ευτυχώς αυτή την περίοδο δεν έχουμε αγώνες, αλλά σε λίγο καιρό ξεκινάμε την προ-ολυμπιακή προετοιμασία σε πρώτη φάση και δεύτερο σε γενικότερη φάση η προετοιμασία για τη νέα χρονιά».

Ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε και στο ερώτημα για την παλαιότητα των εγκαταστάσεων στον χώρο του ΟΑΚΑ και σε ό,τι αφορά το Ποδηλατοδρόμιο.

«Αυτό που γνωρίζουμε εμείς και είχαμε βάλει και το χεράκι μας είναι ότι είχε ξεκινήσει μία μελέτη εδώ και 2-3 χρόνια για τη συντήρηση όλου του σταδίου. Το 2022 που είχε γίνει μία εκδήλωση και μάλιστα είχε δώσει το παρών και ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, είχε ανακοινωθεί ότι το στάδιο θα βγει σε δημοπρασία. Και περιμέναμε γιατί κι εμείς είχαμε κάνει μία επιστολή για όλα τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί.

Δηλαδή για την οροφή που έσταζε και μάλιστα είχαν διακοπεί και αγώνες γι' αυτόν τον λόγο. Λάβαμε απάντηση, αλλά έπρεπε να βρούμε μία κοινή ημερομηνία, ώστε να γίνουν οι μελέτες σε περίοδο που δεν είχαμε προετοιμασία ή αγώνες. Εμφανείς ζημιές δεν υπάρχουν και δεν φαίνονται.

Ένας που μπαίνει μέσα στο Ποδηλατοδρόμιο δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν ζημιές. Αν εξαιρέσουμε το ξύλο της πίστας, όπου εκεί ένας αθλητής αν πέσει γδέρνεται, εμείς εκεί κάναμε διάφορες μικροσυντηρήσεις, αλλά με επουλώσεις δεν γίνεται τίποτα. Εμείς δεν διαχειριζόμαστε το στάδιο, εμείς το νοικιάζουμε. Είμαστε χρήστες του σταδίου.

«Από το 2021, πάντως, που είμαι πρόεδρος δεν έχει γίνει κάποια συντήρηση μεγάλου μεγέθους. Αλλά απ' ότι ξέρω ούτε και την περίοδο που πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο κ. Κρίμιζης είχε πραγματοποιηθεί κάποια σημαντική συντήρηση».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας μίλησε και για την επόμενη μέρα: «Τώρα περιμένουμε την άμεση συνάντηση με τον υπουργό να βρούμε λύση ή αν θα κλείσει οριστικά το στάδιο. Γιατί θα πρέπει να ξέρουμε αν θα κάνουμε την προετοιμασία μας στην Ελλάδα ή θα πρέπει να πάμε σε άλλη χώρα, όπως η Βουλγαρία. Είμαι αισιόδοξος γιατί η προηγούμενη συνάντηση που κάναμε ήταν πολύ φιλική. Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα. Ο υπουργός έδειξε ότι θέλει να ενδιαφερθεί για τις ομοσπονδίες».

Διακόπηκαν κακήν κακώς αγώνες μπριτζ στο Ποδηλατοδρόμιο

Μετά τη χθεσινή απόφαση να κλείσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά και το Ποδηλατοδρόμιο, λόγω του τεράστιου προβλήματος στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα», διακόπηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες μπριτζ που διεξάγονταν στο Ποδηλατοδρόμιο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί άμεσα ο χώρος.

Στο Ποδηλατοδρόμιο εκείνη την ώρα βρίσκονταν πάνω από 1.000 παίκτες του Μπριτζ από όλη την Ελλάδα.

Οι αγώνες επρόκειτο να ολοκληρωθούν μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ωστόσο δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ