ΕΛΛΑΔΑ

«Παρμενίων 23»: Ενεργοποίηση τάγματος κινητής εφεδρείας και συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης

«Παρμενίων 23»: Ενεργοποίηση τάγματος κινητής εφεδρείας και συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης
Φωτογραφία αρχείου που απεικονίζει σειρήνα πολιτικής άμυνας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η μερική ενεργοποίηση τάγματος κινητής εφεδρείας στην Αττική και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων - 23» την Κυριακή (1/10) και την Δευτέρα (2/10), όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα, η μερική ενεργοποίηση ενός τάγματος κινητής εφεδρείας στην περιοχή της Αττικής, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία, χθες, Κυριακή 1η Οκτωβρίου, για την εξάσκηση στην εφαρμογή των διαδικασιών και ενημέρωσης των επιστράτων, για τις αρμοδιότητες και την αποστολή τους στον τομέα της Πολιτικής 'Αμυνας.

Επισημαίνεται πως, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (2/10) από το ΓΕΕΘΑ, η μερική ενεργοποίηση του τάγματος έγινε στο πλαίσιο διεξαγωγής της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων - 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του πολιτικού τομέα «Αντίοχος - 23» με την συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Με επιτυχία ενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα (2/10) το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, για την περίπτωση αεροπορικής επίθεσης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν καθολικά στην άσκηση με κωδωνοκρουσίες οι Εκκλησίες των Μητροπολιτικών και των μεγάλων ενοριών.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και συνδράμουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας και της Πολιτικής Άμυνας της χώρας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ