ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Αρτέμιδα: Κακουργηματικές οι διώξεις κατά των δύο Τούρκων - Η «πρόβα» των εκτελεστών

Έγκλημα στην Αρτέμιδα: Κακουργηματικές οι διώξεις κατά των δύο Τούρκων - Η «πρόβα» των εκτελεστών
INTIME NEWS

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και οπλοφορία-οπλοχρησία ασκήθηκε στους δύο Τούρκους για το έγκλημα στην Αρτέμιδα με θύματα έξι ομοεθνείς τους.

Οι δύο Τούρκοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα (9/10) από τον αρμόδιο ανακριτή.

Οι εκτελεστές όπως αποκάλυψε το CNN Greece είχαν κάνει πρόβα για την εκτέλεση τρεις ώρες πριν βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Με τη βοήθεια καμερών ασφαλείας αλλά και μίας μαρτυρίας φωτιά οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πώς βρέθηκαν και πάλι στο σημείο της εκτέλεσης καθώς δεν ήθελαν τίποτα να πάει στραβά και το σχέδιο τους να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Οι αρχές ασφαλείας ερευνώντας την υπόθεση και προσπαθώντας να ξετυλίγουν το κουβάρι διαπίστωσαν ότι και οι έξι Τούρκοι είχαν δεχθεί στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από τον 32χρονο δράστη που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο υπήρχαν οι πλαστές ταυτότητες που θα χρησιμοποιούσαν κατά τη διαφυγή τους τα θύματα, αλλά και οι κάρτες επιβίβασης. Όλα τα έγγραφα ήταν πλαστά, καθώς μπορεί ο 32χρονος να τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους έβγαζε από τη χώρα, όμως στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα μέρος του σχεδίου για να τους παγιδεύσει και να τους οδηγήσει στο σημείο της εκτέλεσης. Ο 28χρονος που συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο φέρεται σύμφωνα με τις αρχές να είχε επίσης σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση. Ο ίδιος παραδέχθηκε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν πάτησε την σκανδάλη του όπλου.

Μυστήριο πάντως παραμένει η ταυτότητα των υπολοίπων δραστών καθώς η βαλλιστική έδειξε ότι ήταν τέσσερα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και άρα υπάρχον ακόμα πρόσωπα τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης.

Για την τόσο σοβαρή υπόθεση υπήρξε ενημέρωση και από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας χθες (4/10).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ