ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλειο Κρήτης: Οι λόγοι που καρατομήθηκε η διοίκηση - Οι αποφάσεις και το σχέδιο του Χρυσοχοΐδη

Βενιζέλειο Κρήτης: Οι λόγοι που καρατομήθηκε η διοίκηση - Οι αποφάσεις και το σχέδιο του Χρυσοχοΐδη
Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε επίσκεψή του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης IN TIME

Αποφασισμένος να καθαρίσει για τα καλά το τοπίο με τις διοικήσεις των νοσοκομείων που δεν πειθαρχούν, αλλά και δεν προχωρούν τη δουλειά τους, είναι πλέον ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Βενιζέλειου Πανάνειου Γενικού νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Κων. Τερζάκη και την αναπληρώτρια διοικήτρια Ελευθ. Κωστάκη, δεν προχώρησε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που είχαν ζητηθεί.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, όσο και οι Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών, είχαν εκπονήσει απολογισμό, με όλα τα αιτήματα, τις ενέργειες αλλά και τις αστοχίες και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, ο οποίος και επιδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η σημερινή τρίτη καρατόμηση διοίκησης νοσοκομείου, του πανεπιστημακού Βενιζέλειου στο Ηράκλειο Κρήτης- οι άλλες δύο αφορούσαν στις διοικήσεις των νοσοκομείων του αντικαρκινικού Μεταξά και Αγία Όλγα – Κωνσταντοπούλειο- δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο που έχει χαράξει η ηγεσία του υπ. Υγείας. Μάλιστα αποτυπώθηκε εύγλωττα από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, κατά την επίσκεψή στο Βενιζέλειο, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις. Μας ανέθεσαν αυτή την ευθύνη για να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως ως αρμόδιος Υπουργός ζητώντας κατ' αρχάς συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του, ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών. Δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα μας. Κανένας πολίτης, τη στιγμή της ανάγκης δεν θα είναι μόνος του.

Κανένα στέλεχος, γιατρός, νοσηλευτής που κάνει τη δουλειά του δεν θα εμποδίζεται από νοοτροπίες του χθες. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές όλων και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν το πετύχουμε σε κάθε γωνιά της χώρας».

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, βρέθηκε τη Δευτέρα (16/10) στο Βενιζέλειο - Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ανακοινώσει δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, ιδιώτες αναισθησιολόγοι θα ενταχθούν στο δυναμικό του Νοσοκομείου για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία, ενώ μέχρι και τον Αύγουστο του 2023 στο εν λόγω νοσοκομείο, είχαν πραγματοποιηθεί 7.718 χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των διοικήσεων, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει βάλει πλώρη για ένα νέο ΕΣΥ, περισσότερο αποδοτικό, δίκαιο και βιώσιμο, όπως έχει τονίσει αρκετές φορές τελευταία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ