Ζάκυνθος: Στη φυλακή τρεις άνδρες για 21 κλοπές από εκκλησίες και παρεκκλήσια
Ανανεώθηκε:
Τις κλοπές από εκκλησίες και παρεκκλήσια που είχαν πραγμοτοποιηθεί μέσα σε οκτώ μήνες εξιχνίασε η Αστυνομία Ζακύνθου.
Υπεύθυνοι για τις κλοπές θεωρούνται τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 34 και 39 ετών, που ήδη κρατούνται σε φυλακή της χώρας για παρόμοια αδικήματα.
Συγκεκριμένα οι κλοπές διαπράχθηκαν από τα τέλη Αυγούστου του 2022 έως τις αρχές Απριλίου του 2023 και εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.
Οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν, οδηγήθηκαν στα ίχνη των τριών αλλοδαπών και σε βάρος τους σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας οργανωθεί ως ομάδα, από τις 28-08-2022 έως τις 08-04-2023, διέρρηξαν συνολικά 21 ιερούς ναούς και παρεκκλήσια, σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου, αφαιρώντας πλήθος ταμάτων πιστών -κυρίως χρυσαφικά- και χρήματα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
SPONSORED
Το Ιράν απειλεί με χτυπήματα και πέρα από τη Μέση Ανατολή: «Θα σας συντρίψουμε»
11:12
Τραυματισμένο ζαρκάδι διασώθηκε στην Άμφισσα - Οδηγίες για την προστασία του είδους
11:05
Μυτιλήνη: Στη φυλακή οι Τούρκοι που είχαν στο αυτοκίνητο πάνω από 200 σφαίρες
10:59
ΔΕΗ: Δεν θα γίνουν δεκτές οι προσφορές κάτω των 18,63 ευρώ/μετοχή - Στα 4,25 δισ. ευρώ ο «στόχος»
10:58