ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας για Βενιζέλειο Νοσοκομείο: «Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του»

Υπουργείο Υγείας για Βενιζέλειο Νοσοκομείο: «Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του»
Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο»

Αυστηρό μήνυμα στέλνει το υπουργείο Υγείας, μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Λυδάκη, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην Κρήτη.

«Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», τονίζει το υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων».

Για το υπουργείο Υγείας, όπως επισημαίνεται, «προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης. Διαμηνύει πως δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους».

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Το έγγραφο της παραίτησης

Ο κ. Λυδάκης, επικαλείται για την παραίτησή του, την επιβαλλόμενη μετακίνηση παθολόγων, απόρροια κενών σε ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το έγγραφο της παραίτησης, «οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία, δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες, στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το νοσοκομείο μας».

Το έγγραφο της παραίτησης

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Οκτωβρίου παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ